Nový úsek dlhý iba 1 kilometer

Na svojom februárovom zasadnutí krajskí poslanci odklepli viac ako 53 tisíc eur na vypracovanie štúdie dopravnej opodstatnenosti tohto prepojenia ciest III/1661 a I/65. Riaditeľ Úradu NSK, Peter Privalinec, potvrdil alokáciu týchto finančných prostriedkov, píše agentúra TASR.

Nejde pritom o nový nápad. Primátor mesta Nitra, Marek Hattas, žiadal NSK už v roku 2021, aby inicioval proces výstavby cesty, ktorá by spojila Jeleneckú a Zlatomoraveckú ulicu. Hattas argumentoval, že chýbajúca cesta je hlavnou príčinou dopravnej krízy. "Táto chýbajúca cesta je dôvodom katastrofálnej dopravnej situácie v mestskej časti Zobor," apeloval primátor.

Ide o približne jeden kilometer dlhý úsek s pozemkami vlastnenými dvoma majiteľmi. Prípravný proces by tak podľa odhadov nemal byť priveľmi komplikovaný.

V minulosti vtedajší predseda NSK, Milan Belica, odmietol argumenty primátora, tvrdiac, že situáciu pod Zoborom treba riešiť inými cestami. Belicu medzičasom vo funkciu nahradil po viac ako 20 rokoch župan Branislav Becík.

Zdroj: Tlačová agentúra Slovenskej republiky / foto ilustračné: FB Liptovský dopravný servis