Internetový nákup rakúskej známky s okamžitou platnosťou

Pre rok 2024 oznámil rakúsky Asfinag hneď niekoľko inovácií čo sa týka diaľničnej nálepky platnej pre rakúske diaľnice a rýchlostné cesty. Zmeny sú postavené na implementácii smernice EÚ. Reč je konkrétne o jednodňovej diaľničnej známke. Jej cena bola stanovená v Rakúsku na 8,60 eura.

Keď sme pri cenovkách, máme dobrú správu pre tých, ktorí si kupujú ročnú "vignette". Jej cena zostáva na úrovni 96,40 eura.

Okrem rozšírenia sortimentu o novú 1-dňovú diaľničnú známku Rakúšania oznámili nasledovné vylepšenie: 1-dňovú a 10-dňovú verziu si bude možné ako známku kúpiť online s tým, že platnosť môže byť aj okamžitá. Z dôvodu ochrany spotrebiteľa a možnosti odstúpiť od zmluvy po kúpe však i naďalej platí, že 2-mesačné a ročné rakúske diaľničné známky sú stále platné najskôr od 18. dňa po online nákupe.

My sme si nákup rovno aj vyskúšali a jednodňovú digitálnu diaľničnú sme si mohli zakúpiť už teraz, s platnosťou napríklad aj od toho istého dňa. Rakúsko sa tak stalou jednou z prvých krajín EÚ, ktorá novú známku zaviedla do praxe.

Zdroj/foto: Asfinag