Renaultu sa konečne opäť začína dariť. Teda aspoň čo sa finančného hľadiska týka. Po dvoch rokoch strát totiž konečne zaznamenali zisk a rok 2021 sa pre nich niesol v zelených číslach. To však nebola jediná novinka, s ktorou sa výrobca na tlačovej konferencii podelil s verejnosťou. Avizovali totiž aj koncept so spaľovacím motorom na vodík, ktorý si svoju premiéru odbije v máji tohto roka. Toyote tak hádžu rukavicu a dávajú najavo, že sa pravdepodobne budú uberať aj touto cestou. 

Nabitý rok 2024

Mnohých však taktiež zaujal plán automobilky do roku 2025. Teda, aby som bol presný, plán elektromobilov značiek Renault, Alpine a Dacia. Už máme za sebou premiéru elektrického Méganu, pričom objednávky naň prijíma slovenský importér od februára. Oveľa zaujímavejšie však vyzerá rok 2024, ktorý bude doslova nabitý novinkami. Čakajú nás až štyri elektrické novinky so znakom Renault, medzi ktorými by nemali chýbať modely R4 a R5. Okrem nich automobilka predstaví ešte jedno zatiaľ nešpecifikované osobné vozidlo a elektrickú dodávku. 

Svoju premiéru v roku 2024 si odbije aj elektromobil pod značkou Alpine. Konkrétne by malo ísť o ostrú verziu znovuzrodeného Renaultu 5 (R5), pričom jej hlavným poznávacím znakom bude veľké zadné krídlo. No a v neposlednom rade nás v roku 2024 čaká nová elektrická Dacia. Podľa viacerých správ by dokonca malo ísť o nástupcu modelu Spring, ktorý je aktuálne jedným z cenovo najdostupnejších elektromobilov v Európe. Šéf Renaultu Luca de Meo zároveň prezradil, že novinka bude postavená na platforme CMF-A, ktorú momentálne využíva práve Spring. To len potvrdzuje fámy o tom, že nový elektromobil bude jeho nasledovníkom.

Ak sa očkom pozrieme na rok 2025, na pláne je jeden elektrický model značky Alpine. Malo by ísť o kompaktný crossover s názvom GT-X Over, pričom platformu bude zdieľať s elektrickým Méganom či Nissanom Ariya. 

Zdroj: motor1.com