Špekulácie nikdy nespia a tentoraz neobišli ani Škodu Superb. Podľa informácií britského Auto Expressu by mal nový Superb narásť a o niečo zreteľnejšie sa tak oddeliť od Octavie. Nová generácia opäť príde vo verziách liftback a combi, čo už potvrdil aj samotný šéf značky Thomas Schäfer.

Pripravovaná novinka by mala byť vybavená posledným vývojovým radom spaľovacích motorov koncernu Volkswagen. Tie majú byť nielen efektívnejšie, ale taktiež by mali spĺňať emisnú normu Euro 7, ktorá by mala začať platiť v roku 2025. V ponuke by zároveň nemal chýbať plug-in hybrid, ktorý je populárny najmä ako flotilové vozidlo. Keď už sme pri tých dobíjacích hybridoch, tak Škoda vylúčila možnosť, že by tento pohon dostal Kodiaq. 

Ďalšia možná podoba nového Superbu.

Dizajn bude evolučný

Čo sa týka samotného dizajnu, tak v prípade exteriéru by k žiadnemu „zemetraseniu“ dôjsť nemalo. Zovňajšok nového Superbu tak bude evolúciou súčasných tvarov. Okrem toho by mala nová generácia dostať najširšiu mriežku chladiča v histórii Škody.

Veľké zmeny by však mali nastať v interiéri a podľa samotného Schäfera by malo ísť o „veľký krok vpred. K dispozícii bude aj nové užívateľské rozhranie, ktoré ako prvý dostane práve Superb a neskôr bude implementovaný aj do druhej generácie Kodiaqu. Niektoré prvky budú pochádzať z Enyaqu iV, ako napríklad 13-palcová dotyková obrazovka. Škoda zároveň chce, aby bol interiér nového Superbu funkčný, prehľadný a ľahko použiteľný.

Nedávno taktiež vyšla najavo informácia o tom, že sa výroba Superbu sťahuje z českých Kvasín do Bratislavy, kde bude výrobnú linku zdieľať s Volkswagenom Passat. Na rozdiel od vrcholu mladoboleslavskej značky by mal jeho nemecký ekvivalent prísť v novej generácii len vo verzii combi.