Seat plánuje naskočiť na vlnu zvyšovania odbytu touto metódou. Svoje typy rozdelí medzi dve automobilky. Stratégia je asi nasledovná: oslovenie zákazníkov, ktorí by o športové modely Cupra záujem mali, ale pre nejaký dôvod Seat odmietajú.

Prijali by ste značku Cupra ako novú automobilku?

Seat síce dal patentovať nový znak, avšak možné dohady o novej automobilke zatiaľ popiera. Oficiálne nová automobilka tak skoro nemusí vzniknúť, no patentovanie znaku niečo znamená.

Znaky Seat a Cupra možno onedlho nebudú spolu na jednom automobile.

Renault Sport a Peugeot Sport ako vzor?

Automobilka ďalej uviedla, že vyvíja vlastnú identitu pre Cupru a plánuje rozvinúť aktivity Seat Sport nad rámec práce na pretekárskych automobiloch. Seat môže vytvoriť z oddelenia Cupra to isté, ako má Renault v podobne Sport Technologies a Peugeot z oddelenia Sport. Nás fanúšikov horúcich volantov také rozhodnutia len potešia, však? :)

Nové logo, ktoré si nechal Seat patentovať

Máme sa tak tešiť na novú automobilku? Modely Cupra od Seatu boli vždy o niečo odlišnejšie, ako koncernové Volkswageny s prívlastkom GTI alebo R. Seat tiež patril v rámci koncernu k automobilke so športovejšími „génmi“. Okrem Leonu a Ibizy Cupra by mohla v budúcnosti vzniknúť aj športovo ladená Ateca Cupra. Čo si o tom myslíte vy? Je podľa vás potrebná zo značky Cupra nová automobilka, alebo stačí súčasný stav?