Nové BMW radu 2 Coupé, ktoré bolo oficiálne predstavené pred dvomi mesiacmi, je pomerne zvláštne auto. Nie tým ako vyzerá, aj keď o jeho kontroverznom dizajne by sa tiež dalo diskutovať. Týmto tvrdením máme skôr na mysli fakt, že mníchovská športová novinka mieri technicky priamo proti svojej podstate.

Áno, ostala jej klasická koncepcia s pohonom zadných kolies. Dokonca si ponechala skvelý benzínový radový šesťvalec. Ak ste ale jej odhalenie nezaregistrovali, pripomíname, že sa vyrába výlučne s automatickou prevodovkou, medzigeneračne pribrala až 150 kg a najvýkonnejšia verzia M240i je dostupná len s pohonom oboch náprav.

BMW 2 Coupé

Že vyššie uvedené informácie mnohých potenciálnych záujemcov nielenže neodradia, ale naopak ich ešte s veľkou radosťou uvítajú, o tom v zásade nepochybujeme. A práve ich by mohlo najviac zaujímať, koľko si za nový model budú účtovať slovenskí díleri BMW.

Od necelých 38 tisíc

Najlacnejšia verzia nesie označenie 220i a bez ďalších príplatkových prvkov vás vyjde na 37 750 eur. Za túto čiastku dostanete preplňovaný zážihový dvojliter s výkonom 184 koní, schopnosťou akcelerovať na stovku za 7,5 sekundy a v závislosti na ďalšej výbave a veľkosti kolies priemernou spotrebou od 6,3 do 6,8 litra na 100 km.

BMW 2 Coupé

Ešte lepšiu prevádzkovú efektivitu sľubuje dieselové BMW 220d Coupé s dvojlitrom a výkonom 190 koní. Podľa tabuliek by malo jazdiť za 4,6 až 5,1 litra nafty na sto a práve tento model si miestne zastúpenie v základe cení na 40 500 eur. Vrcholom po všetkých stránkach bude už spomínané BMW M240i xDrive, ktoré vám ponúkne 374 koní, 500 Nm, maximálku 250 km/h a zrýchlenie z miesta na 100 km/h za 4,3 sekundy. Koľko stojí? Podľa nedávno spusteného konfigurátora minimálne 54 300 eur.

Ak máte náhodou pocit, že sa stále nepohybujeme v prehnane vysokých číslach a zároveň si myslíte, že by sa vaša budúca nová dvojka mala odlišovať od tých ostatných, mali by sme riešenie aj pre vás. Ceny doplnkových komponentov od M Performance v tejto chvíli ešte nepoznáme, vieme však, čo všetko si budete môcť objednať.

BMW 2 Coupé

Asi by sme vám mohli všetky dodatočne montované dielce vymenovať, ak si ale prelistujete našu galériu, povie vám určite viac ako povestných tisíc slov. Akurát teda dodávame, že M240i stojí v základe na 19-palcových diskoch a je milé, že M Performance vám dá možnosť vybrať si nielen z dvoch verzií 20-palcových kolies, ale objednať si môžete aj menšie a vďaka vyššiemu profilu gumy nepochybne i komfortnejšie osemnástky.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 26 obrázkov

text: BMW