Clio je Colt. Colt je Clio. Jeden a ten istý automobil si budete môcť odteraz kúpiť s jedným alebo tromi „diamantmi“ na maske, aj keď originál je samozrejme francúzsky. Jeho nový japonský derivát sa začne v Európe predávať v októbri tohto roka a Mitsubishi ho prezentuje ako automobil vhodný hlavne do mesta.

Tento hatchback je pochopiteľne tiež postavený na aliančnej modulárnej platforme CMF-B, v základe ponúkne diódové svetlá, 15-palcové oceľové disky, 7-palcový digitálny prístrojový panel a k nemu tiež 7-palcovú dotykovú obrazovku.

Uvedená výbava bude dostupná pre základný stupeň Inform, okrem toho však automobilka ponúkne ďalšie tri výbavy nazvané Invite, Intense a Instyle. V takom prípade už dostanete 16 alebo 17-palcové disky a v najvyšších verziách potom tiež 10-palcové „budíky“ a 9,3-palcovú dotykovú obrazovku.

Z príslušenstva by sme potom mohli spomenúť napríklad sklopné ťažné zariadenie, obojstrannú rohož do batožinového priestoru či strešný box.

Zoznam dostupných motorizácií tiež neprekvapí. Základom je litrový trojvalec s výkonom 65-koní spárovaný s len päťstupňovou manuálnou prevodovkou. Ak budete potrebovať trochu lepšiu dynamiku, Mitsubishi vám ponúkne preplňovanú verziu toho istého agregátu s výkonom zvýšeným na 90 koní a v spojení so šesťstupňovým manuálom.

Na vrchole bude stáť známy hybrid s atmosférickou jedna-šestkou, elektromotorom, štartér-generátorom, automatom a malou prídavnou baterkou s kapacitou 1,2 kWh. Samotná elektrická jednotka generuje 36 kW, teda 49 koní, systémový výkon je 145 koní a automobilka hovorí, že sa v meste budete 80 percent času pohybovať výlučne na elektrinu.

Mitsubishi zdôrazňuje tiež rozsiahlu bezpečnostnú výbavu s celou plejádou asistenčných systémov, možno by vás ale viac mohol zaujímať fakt, že vo výbave nájdete okrem iného pripojenie Apple CarPlay a Android Auto, audiosystém Bose či ambientné osvetlenie.

Výrobca bude na nový model poskytovať päťročnú záruku alebo na 100 tisíc kilometrov, dvanásťročnú záruku na prehrdzavenie karosérie a osemročnú záruku na prídavný akumulátor (alebo 160 tisíc km).

Výroba nového Mitsubishi Colt bude podľa očakávania prebiehať v tureckej továrni Renaultu v meste Bursa.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 14 obrázkov

zdroj: Mitsubishi