Treba otvorene priznať, že táto séria jednoducho popiera zákony už nie toho, čo je možné, ale aj toho, čo je nemožné. Od preskakovania autom medzi mrakodrapmi sme sa presunuli k akémusi bungee jumpingu s autom. Ako vidíme, dočkáme sa aj slušnej porcie “auto-kungfu”. Tak nejak by sa dal pomenovať bojový štýl, kde hlavné postavy po sebe doslova hádžu autá. Čo je nové v príbehu tejto dojnej kravy nekonečnej ságy? Dominic Torretto si už nemôže dovoliť žiť svoj život na 10 sekúnd a divák sa dozvedá zvrat ako vystrihnutý z rodinných prípadov. Má totiž brata, ktorého hrá wrestlingová legenda John Cena. Jeho postava dostala meno Jakob. Tiež neviem, ako sme 8 dielov o záhadnom bratovi nemohli ani počuť, no nevadí, ideme ďalej.

Marvelovka?

V traileri vidíme autá ako Ford Mustang, novú Toyotu Supru, Dodge Charger a dokonca aj Pontiac Fiero s raketovým pohonom. Okrem toho si bežne Jeep Gladiator jazdí po práve sa rúcajúcom drevenom moste a následne vidíme scénu, kde Johna Cenu doslova schmatne lietadlo, ako vystrihnuté z Avengers. Samozrejme, Vin Diesel to nenechá len tak a nejakým spôsobom predvedie s autom bungee jumping. Keď už som načal tých Avengerov. Podobne, ako boh Loki, aj postava Han má zrejme viac životov. Všetci si isto pamätáme scénu z Tokyo driftu, kde po krátkom kúpeli v benzíne vybuchol spoločne s krásnou Mazdou RX7. To vôbec nevadí, na konci traileru sa objaví s novým účesom. Ako som spomenul už na začiatku, aj deviaty diel bude akčný film roka s hereckým obsadením, aké inde nenájdete. Pred návštevou kina iba musíte nechať logické myslenie doma a verím, že sa zabavíte.

Akčná jazda sa do kín vrúti 22. mája 2020. Určite vám prinesieme aj recenziu na pokračovanie legendárnej série, ktorú síce každý odsudzujeme, no vždy si ju predsa len pozrieme. :)

Foto: Rýchlo a zbesilo