Nabíjajte najlepšie cez noc

Elektrické autá sú na poľských častách čoraz rozšírenejšie. Rastie tak aj dopyt po nabíjacej infraštruktúre v meste. Gdyňa podniká aktívne kroky a zvyšuje počet nabíjacích bodov. Je to možné aj vďaka verejným nabíjačkám inštalovaným priamo na stĺpoch verejného osvetlenia, a to s výkonom 3,6 kW. Ak chcete nabiť batériu auta, pripojte ju k zariadeniu najlepšie cez noc.

Obyvatelia štvrťmiliónového poľského mesta už majú k dispozícii prvé nabíjačky tohto druhu. Výhodou riešenia je, že nezaberá parkovacie miesta vodičom, ktorí nevlastnia elektromobily. Testovanie nového inovatívneho nabíjania má trvať v období zhruba do polroka.

Pre ilustráciu, podľa modelového výpočtu vychádzalo dobitie elektromobilitu pre jazdu 300 kilometrov zhruba na sumu 14 eur, píše Gdynia.pl. Proces nabíjania je navyše bezpečný, zásuvky na lampách sú vodotesné a nabíjací kábel nemôže byť odpojený neoprávnenými osobami. Ak chcú obyvatelia používať tento typ nabíjacích bodov, musia si stiahnuť aplikáciu xD Charge z obchodu Google Play pre telefóny so systémom Android.

Zdroj: Gdynia.pl