Niekoľkotýždňové dopravné obmedzenia na D3 nebudú nepretržité

Spolu s tým, ako štát hovorí o tendroch na stavbu chýbajúcich úsekov D3, sa rozbieha aj rekonštrukcia na jednom z tých existujúcich. NDS pokračuje v opravách a údržbách diaľničných úsekov na Slovensku. Aktuálne štartuje údržba ľavého jazdného pruhu D3 medzi Hričovským Podhradím a Žilinou (km 6,600 – 5,080). Diaľničná spoločnosť o tom informovala na svojej webovej stránke.

Práce sa začnú už v utorok 28. mája o 6:00. Potrvajú niekoľko týždňov. Za ten čas sa na viac ako 1,5 kilometrovom úseku postupne prefrézuje vozovka a položí nový dvojvrstvový mikrokoberec.

Údržba úseku si vyžiada aj nevyhnutné dopravné obmedzenia. "Harmonogram prác však bol nastavený tak, aby sa dotkol dopravy v minimálnej možnej miere. Práce nebudú prebiehať počas nedieľ od 14:00 do pondelkov do 10:00, kedy je intenzita dopravy v týždni najvyššia," uviedla Národná diaľničná spoločnosť v oficiálnom stanovisku.

Počas samotných prác bude vždy doprava vedená do voľného pruhu toho istého jazdného pásu, uzatvárajú slovenskí diaľničiari. Motoristi, ktorí daný úsek diaľnice D3 využívajú, sa musia v najbližších týždňoch pripraviť na možné časové meškania.

Zdroj a foto: NDS