Nadšeným vodičom nemecký magazín Sport Auto predstavovať asi nemusíme. Približne 160-stranový mesačník vydávaný od konca šesťdesiatych rokov sa zameriava výhradne na testy športových áut a ich príslušenstva, ku ktorým patria aj pneumatiky.

Práve na letné obutie sa zameralo jedno z posledných čísiel, pričom v skúške desiatich konkurenčných produktov presvedčivo zvíťazila pneumatika SportContact 7, ktorá ako jediná získala hodnotenie „vynikajúca“.

Podobne si prvenstvo vybojoval ten istý model letnej gumy v porovnávacom teste takzvaných Ultra-High-Performance pneumatík na britskej internetovej stránke Tyrereviews.com.

„Samozrejme nás teší, že naše nové pneumatiky úspešne nadviazali na doterajšie úspechy v nezávislých testoch. Potvrdil sa tým náš cieľ vytvoriť najlepšiu športovú letnú pneumatiku na trhu pre každú triedu áut,“ hovorí Magda Nagy, marketingová riaditeľka Continental Barum.

Podobne alebo vlastne ešte úspešnejšie dopadli Continentaly PremiumContact 6. Zvíťazili v porovnávacom teste švédskeho magazínu Vi Bilägare, ktorý ocenil ich „krátku brzdnú dráhu, dobrú priľnavosť v zákrutách a bezpečné jazdné vlastnosti“.

Prvenstvo dosiahli aj v dvoch testoch fínskych magazínov Tuulilasi a Tekniikan Maailma, ktoré rovnako vyzdvihli „dobrú priľnavosť na suchom a mokrom povrchu i v zákrutách, bezpečnosť a dobré jazdné vlastnosti bez ohľadu na podmienky“.

Aby toho nebolo málo, tak PC 6 popísal nemecký magazín Auto Motor und Sport  ako „dobre optimalizované s ohľadom na výkony na suchu“ a dodal, že ide o gumu s „najnižším vnútorným hlukom, najlepším komfortom a nízkym valivým odporom“. Aj  vďaka tomu sa „Šestka“ s hodnotením „veľmi dobrá“ umiestnila medzi najlepšími v teste.

A podobne dopadol model PremiumContact 6 i v teste letných pneumatík určených na sezónu 2022, ktorý zverejnili auto kluby ADAC (Nemecko),  ÖEAMTC (Rakúsko) a TCS (Švajčiarsko). Continental sa objavil na prvom mieste v konkurencii osemnástich letných pneumatík, získal hodnotenie „vysoko odporúčané“ a dominovali s najlepším výsledkom na mokrej vozovke, dobrým výsledkom na suchom povrchu, pričom testujúci skonštatovali, že ide o „dobrú pneumatiku s ohľadom na spotrebu a opotrebenie.”

zdroj: Continental