Porsche 911 Speedster Concept je mimoriadne vydareným dizajnovým konceptom, ktorý to z priložených fotiek nemá ďaleko od sériovej výroby. Je to spomienka na prvé Porsche 356.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov
Bolo by krásne, keby sa 911 Speedster Concept dostal do výroby.

Karoséria vychádza z modelu 911 Carrera 4 Cabriolet, množstvo dielov je vyrobených z kompozitu vystuženého uhlíkovými vláknami. Menšie čelné okno opäť odkazuje na prvé Porsche 356 Speedster, s ktorým zdieľa jednoznačne nízku siluetu.

Hneď za hlavovými opierkami je ochranný kryt, ktorý chráni posádku v prípade prevrátenia. Strecha totiž v tomto prípade nie je príliš plnohodnotná, ide len o plachtu pripevňujúcu sa k autu pomocou gombíkov. V interiéri však nebudete ochudobnení o moderné prvky, ako je klimatizácia, navigácia, alebo audiosystém. Škrupinové sedadlá sú z uhlíkových vlákien a čalúnené do hnedej kože.

Predné svetlá majú v plaste náznak kríža. V minulosti takto prelepovali svetlomety z dôvodu ochrany skiel pred odletujúcimi kamienkami.

Pohonnou jednotkou by mal byť atmosféricky plnený zážihový boxer šesťvalec s maximálnym výkonom cez 368 kW (500 k). Motor je spojený so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Či sa koncept pretaví do reality, to uvidíme behom pár mesiacov. Jednoznačne sa však prikláňam za jeho sériovú podobu. Páči sa vám?

Zdroj foto: Porsche