Hovorí sa, že štýl si nekúpite, Porsche ale naznačuje, že to nie je úplne pravda. Práve meno Style totiž použila v prípade nových verzií modelov 718, teda Boxsteru a Caymanu. Slovenské ceny k dispozícii zatiaľ nemáme, ale v Nemecku bude otvorená verzia k dispozícii za minimálne 68 487 eur a za kupé dáte najmenej 66 487 eur.

To je o nezanedbateľných sedem tisíc eur viac v porovnaní so štandardným dvojlitrovým štvorvalcom s výkonom 300 koní, z ktorého edícia Style vychádza. Otázkou preto je, čo za tieto peniaze dostanete.

Porsche naznačuje, že si môžete pre tieto modely objednať staroružovú „Sternrubin Neo“, ktorá nadväzuje, respektíve nanovo interpretuje klasickú farbu z Porsche 911 Carrera RS, generácie 964. Pravdou ale je, že tento odtieň nie je vyhradený len 718 Style Edition. Ak automobilka niečo vytvorila špeciálne pre tento variant, sú to biele a čierne kontrastné prvky.

Patria k nim nálepky na prednej kapote a bokoch s nápismi „PORSCHE“, tiež kolesá a logá oboch áut. Mimochodom, 20-palcové disky s názvom 718 Spyder obvykle nie sú pre štvorvalce k dispozícii a to isté platí tiež pre čierne kožené čalúnenie v kombinácii s bielym kontrastným prešívaním. Samozrejme, oddelenie Exclusive Manufaktur by vám takúto kombináciu vyrobilo, ale stálo by to nezmysel.

Okrem spomínaných dizajnových prvkov vám Porsche k obom modelom pridá i lepšiu štandardnú výbavu. Jej súčasťou sú čierne výfukové koncovky, parkovaciu kameru, vyhrievanie sedadiel i volantu alebo dvojzónovú automatickú klimatizáciu.

Prvé modely Edition Style by mali byť u dílerov k dispozícii od februára 2023, pričom rýchly súčet naznačuje, že by vám takto upravený Boxster a Cayman mali ušetriť osem až desať percent z ceny, ak by ste si obe autá chceli našpecifikovať sami. Či sa vám to páči alebo vyplatí, už budete musieť posúdiť sami.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 21 obrázkov

zdroj: Porsche