Mercedes popisuje nové EQE SUV ako „viacúčelový variant manažérskej limuzíny EQE“ a zároveň ako automobil, ktorý má byť „dynamickejší ako EQS SUV“. Máte v tých EQ...čosi už trochu zmätok? Nedivili by sme sa vám. A neboli by ste jediní, kto si myslí, že dávať koncepčne odlišným automobilom rovnaké označenie a rozlišovať ich len podľa prítomnosti či neprítomnosti skratky SUV, nebol práve najlepší nápad.

Na tom ale teraz už asi nezáleží, poďme sa pozrieť, čo zákazníkom prinesie ďalší Mercedes postavený na modulárnej platforme EVA (Electric Vehicle Architecture).

Ak by sme to mali povedať stručne, tak chystané SUV v podstate kopíruje interiér už známeho štvordverového sedanu EQE. A robí to tak dôsledne, že sa nám ani priamym porovnaním oboch kabín nepodarilo nájsť žiadne rozdiely.

Pochopiteľne nejaké tam budú a tým nemáme na mysli len farebný koncept kombinujúci hnedé kožené čalúnenie so svetlými výplňami dverí i „plávajúcim“ stredovým tunelom a pridáva trochu hliníka s tmavým drevom. Minimálne vnútorný priestor bude mať iné rozmery a prispôsobená bude tiež grafika multimediálneho rozhrania tak, aby reflektovala iný typ karosérie.

Mercedes v stručnej tlačovej správe pripomína, že MBUX Hyperscreen nedostanete v sériovej výbave, ale bude patriť k príplatkovým položkám a predpokladáme, že niečo podobné bude platiť aj pre lepšie poťahy sedadiel.

Pokiaľ ide o techniku, je viac ako pravdepodobné, že SUV bude opäť kopírovať sedan. Inak povedané, očakávajte verzie EQE SUV 300, 350, 350 4Matic, 350+, 500 4Matic, AMG 43 4Matic, AMG 53 4Matic+ a AMG 53 4Matic+ Dynamic Plus s výkonmi od 245 do 687 koní, krútiacim momentom od 550 do 1000 Nm a batériami s kapacitou 89 alebo 90,6 kWh.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 5 obrázkov

zdroj: Mercedes