V Česku je značka stále silná

Keď si otvoríte webstránku benzina.sk, automaticky vás presmeruje na orlen.sk a tam uvidíte moderný web zobrazujúci jediné logo: Orlen. Naopak v Česku sa dostanete na web orlenbenzina.cz a tam uvidíte spoločné logo dvoch značiek: Orlen Benzina. S tým však bude koniec. Ako upozornil denník Pravda, Orlen pripravuje rebranding a slávnej značky Benzina s dlhou históriou sa chce zbaviť.

Benzina prežila ako pomenovanie pre čerpacie stanice dlhých 70 rokov. Vznikla na základe zmeny názvu z pôvodného Benzinolu. Ten sa zase dostal na svet tak, že vo vtedajšom Československu znárodňovali podniky a za obeť tomuto procesu padla aj sieť BZ, pomenovaná na základe skratky vzniknutnej zo začiatočných písmen kombinácie slov "Bratři Zikmundové", píše Pravda.

Akokoľvek dlhú históriu Benzina ako značka môže mať, na českom trhu skončí a nahradí ju plnohodnotne Orlen. Pôjde samozrejme o veľkú logisticko-technickú operáciu, ktorá sa bude týkať stoviek čerpacích staníc. Len tento rok by malo zmenou názvu prejsť 370 čerpačiek, posledné pumpy sa majú pridať okolo koncu budúceho roka, kedy odíde definitívne do zabudnutia aj Benzina.

Zdroj: Pravda.sk