Ilustrácie použité v tomto článku zverejnila mladoboleslavská automobilka, takže týmto môžeme považovať vzhľad modernizovanej Octavie štvrtej generácie za oficiálne odhalený.

Zaujímavý je hneď úvodný obrázok, ktorý ukazuje, ako bude vyzerať vrchol modelového radu, teda verzia RS. Škoda vo svojej tlačovej správe zdôrazňuje, že autá (presnejšie jednotlivé prevedenia) dostanú nové nárazníky, modifikované svetlá s novým svetelným „podpisom“ a kryštalickými prvkami, ktorými sa pochválil už nový Kodiaq i Superb a vnútru techniky dávajú modrý nádych.

Automobilka tvrdí, že toto riešenie má pripomínať, respektíve odkazuje na tradíciu českého krištáľu, podstatné ale je, že Octavia dostane druhú generáciu výkonnejších svetiel LED Matrix.

Dôležité je tiež spomenúť, že faceliftom naraz prešli obe karosárske verzie, že okrem športového prevedenia RS čakajte tiež Octaviu Sportline a Škoda toto všetko naraz predstaví počas oficiálnej svetovej premiéry už 14. februára.

Česká značka samozrejme potrebuje, aby bola Octavia IV úspešná aj v druhej polovici životného cyklu. V roku 2023 to bol totiž bezkonkurenčne najžiadanejší a najpredávanejší model Škody, predalo sa ho 191 900 kusov, zatiaľ čo druhý Kamiq zaznamenal 116 500 registrácií.

zdroj: Škoda