Škoda po istom čase opäť spustila rozsiahly mediálny kolotoč, aby dopriala pozornosť celému zástupu buď už predstavených, chystaných alebo čiastočne odhalených noviniek. Máme tým na mysli nedávnu premiéru modernizovaných modelov Scala a Kamiq, za ktorými budú už čoskoro nasledovať nové generácie Superbu a Kodiaqu. A tým to zjavne nekončí.

Dokazujú to okrem iného i aktuálne špionážne fotografie maskovaných testovacích prototypov, ktoré sa práve objavili na internete.

Bez dlhého premýšľania bude väčšine vás zrejmé, že zachytávajú facelift štvrtej generácie Škody Octavia, ktorý bude s najväčšou pravdepodobnosťou predstavený už začiatkom budúceho roka.

Aj keď sa zo záberov môže zdať, že novinka dostala len ľahkú kamufláž a zásadnými štylistickými úpravami v štýle Octavie III asi neprešla, pre istotu si nechávame otvorené zadné dvere a dodávame, že aj v tomto prípade môže zdanie klamať. V každom prípade si trúfame tipnúť, že finálna podoba bude do značnej miery podobná chystanému Superbu.

Na jednom zo záberov bez prekrytej masky je vidieť, že modernizovaná Octavia tiež dostane lomené plastové lamely pred chladičovou stenou a pri pozornejšom preskúmaní obrázkov vám neuniknú ani nové, po stranách nárazníka vertikálne umiestnené otvory, ktoré sa budú starať o hladšie prúdenie vzduchu okolo predných kolies.

Vyššie spomenutý detail sa spolu s ďalšími zmenami na prednom nárazníku a celkom určite väčšou prednou maskou i upravenou vnútornou štruktúrou diódových svetiel postarajú minimálne o to, že facelift nebude možné na ceste prehliadnuť. Na terapiu šokom to však tentokrát skutočne nevyzerá.

V podobnom duchu bude nepochybne prepracovaná aj zadná časť auta. Dostane nový nárazník, inú grafiku svetiel (či aj tvar, to sa rozoznať nedá) a možno tiež nový font nápisu ŠKODA.

Prvý záber do interiéru potom kvôli maskovaniu necháva ešte menej priestoru na dohady, nemuseli by sme ale byť príliš mimo, ak napíšeme, že sa v Octavii objaví o niečo väčší dotykový displej na palubnej doske, prepracované čalúnenie, výbavy a pribudne nejaký ten povinný bezpečnostný systém. Pokiaľ ide o motory, žiadne zemetrasenie neočakávame, mohlo by však ísť o modernizované agregáty chystané pre spomínaný Superb a Kodiaq.

zdroj: Motor1