Páči sa vám? Ak nie, potom si s budúcimi škodovkami asi veľmi rozumieť nebudete, pretože práve toto je nový štylistický smer nazvaný Modern Solid, ktorým mladoboleslavská automobilka aktuálne vyráža.

Čím presne má byť nový dizajn charakteristický, sa nepochybne ešte bude dolaďovať, ale v prvom rade by to mali byť svetlá. Práve na ich tvar pripomínajúci písmeno „T“ upozorňuje aj tlačová správa, pričom má ísť o prvok, ktorý sa opakuje v prednej i zadnej časti.

Ťažko podľa dvoch obrázkov súdiť, ako to bude vyzerať naživo. Možno to nijak zvlášť sympatické nebude. Musíme ale Škode nechať, že tento detail pôsobí celkom originálne a nezameniteľne.

Podobne svojsky pôsobí tiež línia bokov, respektíve (aby sme vás neplietli dizajnérskym žargónom) horný bočný prelis, ktorý v priestore predných dverí mierne stúpa, aby pred prechodom k zadným stĺpikom opäť klesol na pôvodnú úroveň. Normálne je táto linka u iných áut rovná, alebo vo dverách naopak klesá, aby opticky odľahčila vizuálne ťažký stred vozidla, tu je tomu ale naopak.

Vcelku nekonfliktne vyzerá tiež sedem vertikálne uložených otvorov v prednom i zadnom nárazníku. Vpredu má ísť o vetranie, vzadu asi skôr len o ozdobný opakujúci sa prvok, čo sa dá vztiahnuť aj na prostredný oranžovou farbou zvýraznený pás, priznaný v menej vtieravej podobe i na viacfarebných kolesách.

Za pozornosť stoja tiež vertikálne, pri sebe stojace kľučky dverí, takže vozidlo zrejme dostane (kvôli haló efektu) proti sebe otvárané dvere, a poslednou maličkosťou, na ktorú by sme vás radi upozornili, je absencia klasického loga.

Takto bude vyzerať palubná doska. Nie sme si akurát veľmi istí tým, či je šťastné mať v aute dotykový displej na výšku v takej úrovni, že je schopný prekážať vo výhľade, nehovoriac samozrejme o komforte obsluhy.

Od ľudí blízkych automobilke vieme, že súčasne so zmenou dizajnu má prísť i prepracovaný „okrídlený šíp“. Aj preto veľmi neveríme tomu, že by na finálnom koncepte mali byť výlučne len nápisy Škoda. Skôr si myslíme, že automobilka nechce v predstihu vyzradiť, ako bude nové logo vyzerať a maskuje to pomerne nenápadným spôsobom.

zdroj: Škoda