Bezplatné tankovanie bola v skutočnosti krádež paliva

Mnoho motoristov sníva o nevyčerpateľnom zdroji paliva zadarmo. Bezplatný benzín či nafta – kto by niečo také nechcel? Žene v USA sa tento sen splnil, no iba na chvíľu: motoristka využila softvérovú chybu na čerpacej stanici a vo veľkom vďaka nej kradla pohonné hmoty. Policajti však napokon páchateľku objavili.

Ako uvádzajú americké médiá, 45-ročná žena z Lincolnu, hlavného mesta amerického štátu Nebraska, použila jednoduchý trik na získanie PHM bez toho, aby za ne musela platiť.

Podľa policajného vyšetrovania dostalo čerpacia stanica ešte koncom roku 2022 aktualizáciu softvéru, ktorý však zjavne obsahoval chybu. Vynaliezavá motoristka na to prišla a zistila, že ak dvakrát použije vernostnú kartu, benzínka sa prepala do demo režimu s bezplatným výdajom paliva.

Žena si svoj „objav“ nenechala pre seba a podelila sa o svoje pokútne nelegálne know-how aj s ostatnými, ktorí začali tiež tankovať načierno bez platenia. Odhaduje sa, že sa za šesť mesiacov takýmto spôsobom bezplatne vydalo zhruba 28 tisíc litrov paliva!

Sieť čerpacích staníc si však potom všimla, že niečo nie je v poriadku. Spôsobená škoda? Predbežne necelých 28 tisíc dolárov, resp. takmer 26 tisíc eur. Ženu obvinili a zatkli. Čoskoro sa postaví pred súd a softvérovú chybu medzičasom rýchlo opravili.

Zdroj: omaha.com / foto: cz.depositphotos.com