Športový elegán má v ponuke pestré farby

Samozrejme tu máme iný dizajn exteriériu. Nie je to revolúcia, avšak prepracovaný predný nárazník si všimnete hneď. Rovnako je to aj v zadnej časti, kde je opäť odlišnosťou nárazník. Úpravou prešli aj niektoré kolesá, 19-palcové dostali nový dizajn. Na obrázkoch od značky vidíme kúsok v novej modrej metalíze, to je tiež zmena pre facelift. Okrem toho pribudla aj nová červená, zelená a biela farba.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

O pakete AMG je asi zbytočné písať, ten prinesie ako vždy odlišný exteriér s väčšími kolesami. V interiéri je zmien pomenej. Sú tu iné obklady, alebo odtiene kože a nový volant.

Mercedes CLS zatiaľ nemal v ponuke plnotučný AMG model. Myslím tým verziu so 4,0-litrovým V8. To sa nezmenilo. No verzia 53 AMG nepochybne stojí za zmienku, tá prešla modernizáciou tiež. Na zmeny v oblasti pohonnej jednotky zabudnite, stále je k dispozícii z radového trojlitrového zážihového šesťvalca 320 kW (435 k) a 16 kW (22 k) z mild-hybridu. V balíku AMG Dynamic Plus paket pribudli napríklad jazdné režimy Drift a Race.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Nižšie je náš videotest aktuálnej generácie C257 pred modernizáciou:

Nový dvojlitrový diesel

Novinkou je však vynovený dvojlitrový vznetový štvorvalec, ktorý si vďaka zväčšenému zdvihu z 92,3 na 94 mm pomohol na zdvihový objem 1 993 ccm (predtým 1 950 ccm). Stúpol aj vstrekovací tlak z 2 500 na 2 700 bar. Základná CLS 220d zostáva so starým motorom, novinka CLS 300d však ponúkne už 195 kW (265 k) a 550 Nm. Áno, stále sa rozprávame o dvojlitrovom vznetovom štvorvalci. K tomu sa pridáva mild-hybrid s 15 kW (20 k) a 200 Nm. Napríklad zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 6,4 sekundy.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Poslednou novinkou je ponuka 300 kusov edície Edition. Tá dostane lak cashmere white magno alebo selenite grey magno s doplnením pretekárskych pruhov. V sérii budú 20-palcové disky alebo LED technika s premietaním 3D AMG loga vedľa auta. V interiéri bude dvojfarebná koža či športový volant.

Zdroj: Mercedes-Benz