Viacerí motoristi sa na chybové hlášky sťažovali napríklad v internetových diskusiách, upozornila ČT24. Niekedy pritom môže problém spôsobiť aj špina či iná prekážka brániaca senzorom Travel Assist v správnom fungovaní. Automobilka však sama potvrdila aj to, že vo vybraných prípadoch sa môže chybová hláška zobraziť i bez ohľadu na to.

Vtedy je potrebná návšteva servisu. Odhadom by sa tento nedostatok mohol vzťahovať na rádovo tisícky zákazníkov. Problém môže potenciálne postihnúť zákazníkov všetkých modelov – Fabia, Kamiq, Scala, Octavia, Karoq, Kodiaq, Superb a Enyaq. Vyskytuje sa u modelov z druhej polovice rokov 2020 a 2021.

Softvér alebo nový volant

„U niektorých áut Škoda môže Travel Assist opakovane hlásiť chybu prostredníctvom vizuálnych a akustických oznámení,“ uviedol pre ČT24 hovorca Škoda Auto v Česku Pavel Jína. Zástupca Škody zdôraznil, že v rámci záruky zabezpečujú dotknutým motoristom riešenie, a to buď aktualizáciu softvéru alebo aj výmenu volantu, ak je to nutné.

„Zákazníci, ktorí sa s touto chybou stretli, sa môžu obrátiť na svojho autorizovaného servisného partnera, ktorý uskutoční potrebnú diagnostiku,“ dopĺňa Jína.

Zdroj: ČT24 – ceskatelevize.cz