Carrera GT „posledná“?

Áno, superšport s pohonom zadných kolies, výkladná skriňa Porsche Carrera GT s V10 pod kapotou z rokov 2004 – 2006 skončila na piatom mieste s časom 3,9 s. Po dueli s Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo prenechala štvrtú priečku prvému hybridnému „kombíku“ značky. Hybrid preťal cieľovú rovinu s časom 3,4 s. Neskutočné, ako sa behom niekoľkých rokov autá zlepšili výkonovo, maximálkou a tiež brutálnym zrýchlením. 

Tretie miesto patrí úžasnému Porsche 911 Turbo S. Vyšperkovaná 911ka vám na stovku pretočí žalúdok za „superšportových“ 2,9 s! A to sme ešte len pri 3. mieste. Len o jednu desatinu rýchlejšie je okruhové Porsche GT2 RS so zrýchlením v priamke na stovku za 2,8 s.

Privítajte kráľa Porsche

Víťaz? No predsa Porsche 918 Spyder. Výkladná skriňa technológií. Spaľovací 4,6 l V8 motor v spolupráci s elektromobilmi a výkonom 900 koní. Plug-In hybrid s motorom v strede. Cieľový čas z ríše snov? 2,6 s za kvílivého sprievodu motora. 

Porsche kráľ!

Krátke video Porsche s geniálnym zvukom motorom je povinnosťou pre fanúšikov značky a spestrením pre všetkých. Ozaj stojí za to. Nezabudnite vybudiť hlasitosť doprava. :) 

Zdroj a foto: Porsche