Nový Highlander na Slovensku začali predávať s uvádzacou zľavou 2 000 €, ponukou zimných kompletov za polovicu a financovaním Toyota Easy s úrokom 2,99 %. Akciová cena vozidla v stupni výbavy Comfort začína na 44 990 €, ďalej je v ponuke vozidlo vo výbave Prestige s uvádzacou cenou  48 690 € a vrchol ponuky, ktorý uspokojí aj najnáročnejších zákazníkov, výbava  Executive, začína na cene  56 190 €.

Highlander, ponúkaný výhradne s plne hybridnou sústavou pohonu najnovšej štvrtej generácie a pohonom 4x4, je najnovším prírastkom do európskej ponuky SUV značky Toyota, v ktorej je spolu s Toyotou RAV4 v segmente strednej triedy, kompaktným modelom C-HR a plánovaným Yarisom Cross v triede malých vozidiel.

Vozidlo s pohonom všetkých kolies 4x4 AWD-i využíva výhody podvozkovej platformy Toyota GA-K. Poháňa ho výkonný hybridný motor 2.5 Hybrid Dynamic Force s výkonom 246 koní, ktorý umožňuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 8,3 s alebo schopnosť utiahnuť až dvojtonový príves.

Miesto pre 7-ľudí, úsporný 2,5 litrový benzín/hybrid, spotreba do 7 litrov, pohon oboch náprav, stovka pod 9 sekúnd, prvotriedna kvalita spracovania a legendárna spoľahlivosť. Tým všetkým je "americká Toyota Highlander" pripravená hýčkať Európu.
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Spotreba 6,6 litra benzínu

Spotreba paliva sa podľa štandardu WLTP pohybuje okolo 6,6 litra benzínu na 100 km. Prostredníctvom prepínača Drive Mode Select môže vodič zvoliť jeden zo 4 jazdných režimov (ECO, NORMAL, SPORT alebo TRAIL). Všetky štyri režimy možno použiť aj v čase, keď sa vozidlo pohybuje v čisto elektrickom režime EV.

Z luxusných prvkov výbavy zaujme 12,3" displej multimediálnej sústavy na stredovom paneli so satelitnou navigáciou alebo head-up displej. K dispozícii je podpora technológií Apple CarPlay a Android Auto, bezdrôtové nabíjanie telefónov, ventilované sedadlá a prepínateľné digitálne vnútorné spätné zrkadlo, ktoré zobrazuje širokouhlý záber situácie za vozidlom bez blokovania výhľadu hlavovými opierkami alebo zadnými pasažiermi.

Highlander je v ponuke s piatimi metalickými a tromi špeciálnymi lakmi (viď galéria nižšie). V interiéri si možno vybrať medzi čiernym a sivým vyhotovením.

Dĺžka vozidla je 4 950 mm, šírka 1 930 mm, výška 1 730 mm a rázvor 2 850 mm. Elektricky ovládané piate dvere so senzorom na pohyb nohy  pod nárazníkom ukrývajú batožinový priestor s objemom 658 litrov, pričom pri využití priestoru pod podlahou a sklopení operadiel druhého a tretieho radu sa miesto pre náklad zväčší až na maximálnych 1 909 litrov.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Veľký dôraz na bezpečnosť

Súčasťou najvyspelejšieho bezpečnostného balíka Toyota Safety Sense pre Highlander je predkolízny bezpečnostný systém (PCS) s aktívnym asistentom riadenia na zabránenie nehodám vrátane funkcie rozpoznávania chodcov vo dne aj v noci (a identifikácie cyklistov za denného svetla), predkolízny bezpečnostný systém s podporou v križovatkách, inteligentný adaptívny tempomat s podporou celého rozsahu rýchlostí (IACC a so systémom rozpoznávania dopravných značiek (RSA), asistent na udržanie v jazdnom pruhu (LTA), upozornenie na opustenie jazdného pruhu (LDA), automatické prepínanie diaľkových svetiel (AHB).

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov