Činnosť Uber-u v Nemecku sa aktuálne zameriava na prenájom vozidiel a sprostredkovanie taxíkov v Berlíne a Mníchove.

Člen vedenia Barney Harford pred pár dňami avizoval, že v júli sa rozbehne rokovanie s predstaviteľmi spolkových krajín. Barney Harford vníma Nemecko ako kľúčový trh. Činnosť spoločnosti by mohla aglomeráciám pomôcť v preprave a tiež presadzovať ekologické formy dopravy.  "Na mnohých miestach je Uber považovaný za akýsi typ majáka pre inovácie. Pozitívne ekonomické dôsledky, ktoré máme na mestá a krajiny, sú veľmi citeľné," povedal Harford v rozhovore pre agentúru DPA

Uber chce dosiahnuť aktívnu spoluprácu s mestami. Plány majú veľké. Okrem prenájmu elektrobicyklov chcú ponúkaj aj letecké taxíky. Prvý let s vertikálnym vzletom Uber Elevate by chceli poskytnúť najneskôr do piatich rokov.

Tiež si uvedomujú, že ešte pekných pár dlhých rokov bude spoločnosť potrebovať fyzických vodičov. Rozvoj autonómnych áut vo väčšom množstve vidia o 10 - 15 rokov. Vývoj autonómnych áut beží, ale prevádzka je pozastavená po tom, čo tragicky zahynula chodkyňa. Do pár mesiacov by sa ostré  testovanie malo obnoviť. 

Aktuálne je na poste šéfky Dara Khosrowshahiová, ktorá nahradila Travisa Kalanicka. Ten pod nátlakom akcionárov musel odstúpiť, nakoľko jeho rozhodnutia často neakceptovali princíp fair-play.

Foto: Die Welt