Koniec e-Golfu, začiatok ID.3

Volkswagen potichu začal s likvidáciou e-Golfu na americkom trhu, keď ho v marci 2020 stiahol z ponuky. Už to bol prvý náznak, že jeho produkcia sa chýli ku koncu. Príbeh modelu e-Golf sa pritom začal písať len v roku 2014, keď jeho produkcia odštartovala v továrni vo Wolfsburgu. Výroba tu trvala až do leta 2020, pričom od marca 2017 sa súčasne Volkswagen e-Golf vyrábal aj v Drážďanoch, odkiaľ aj vzišiel posledný kus na svete. Za ten čas opustilo túto výrobnú linku presne 50 401 kusov, pričom celkovo vyrobil VW až 145 561 e-Golfov. Toto číslo tak jasne ukazuje, že VW e-Golf bol jedným z najpopulárnejších batériových áut v Európe, pričom mimoriadnej obľube sa tešil v Nemecku a Nórsku. 

„Koniec e-Golfu je taktiež začiatkom finálnych príprav pre ID.3. O niekoľko týždňov otvoríme ďalšiu kapitolu transparentnej továrne. Po Zwickau, budeme druhým miestom v Európe, ktoré bude vyrábať vozidlá založené na novom modulárnom systéme elektrického pohonu.“ Danny Auerswald, šéf továrne v Drážďanoch

VW bude počas nasledujúcich týždňov rekonštruovať drážďanskú továreň a prispôsobí ju modelu ID.3, ktorého výroba by sa v danej továrni mala začať už koncom januára 2021. Automobilka sa zároveň hrdí, že ID.3 doručila už 28 000 zákazníkom v Európe. 

Zdroj, foto: Volkswagen