Volkswagen mení ponuku: Arteon a T-Roc Cabrio skončia

Jednou z obetí reorganizácie je Arteon, ktorý bol predstavený v roku 2017. Prišiel nielen ako nástupca modelu CC (ktorý sa predtým volal Passat CC), ale aj ako nepriamy potomok Phaetonu. Model zároveň zdieľa viaceré komponenty s Passatom.

Predaj kombi verzie Shooting Brake má podľa plánov skončiť v roku 2026, a to bez nástupcu. Rovnako sa už nebude vyrábať kabriolet T-Roc. Na budúci rok majú predstaviť novú generáciu malého  SUV, ktorá však bude dostupná len s fixnou strechou. Verzia kabriolet vraj nie je v hre. Ide o koniec 75-ročnej tradície kabrioletov u nemeckej automobilky.

Iných motoristov však  Volkswagen možno naopak poteší. Modely T-Cross a Taigo sa majú vyrábať dlhšie, ako sa plánovalo. Podľa najnovších informácií sa Polo VI bude v súčasnej podobe vyrábať ešte niekoľko rokov. Aby však auto spĺňalo normu Euro 7, malo by byť dostupné len s automatickou prevodovkou DSG. Nepotvrdené očakávania na trhu hovoria, že výroba malého auta sa v Európe skončí v roku 2030.

VW Touran II, ktorý je na trhu od roku 2015, sa naďalej vyrába a zatiaľ sa to nezmení. Stále si totiž drží priazeň motoristov. Touareg III, predstavený pôvodne v roku 2018 a vylepšený naposledy minulý rok, sa má vyrábať do roku 2030. Následne ho nahradí elektrická verzia. Tiguan Allspace má byť začiatkom roka 2025 nahradený modelom Tayron. Stále nevyriešeným problémom  VW zostáva snaha o rýchle uvedenie cenovo dostupného elektromobilu na trh. Predstavenie modelu ID.2 je naplánované na rok 2026, ID.1 má však prísť až v roku 2027.

Zdroj: T-online.de