Chcete vedieť, aký je progres na stavbe rozšírenia D1 pri Bratislave? Aktuálne na nej pracuje viac ako stovka pracovníkov a v nasadení je zhruba 40 mechanizmov. Diaľničiari pripravujú obchádzkové trasy, na ktoré v budúcom roku dočasne presmerujú dopravu z diaľnice D1. Počítať treba s obmedzením rýchlosti, zámerom je aj umiestnenie úsekového merania rýchlosti - radary budú posielať vodičom pokuty automaticky poštou.

"Robíme všetko preto, aby sme vybudovali náhradné, dočasné komunikácie, z ktorých potom presmerujeme dopravu z D1ky na túto komunikaciu a zatiaľ budeme makať na D1ke a dvíhať aj tú," komentuje vo videu Národnej diaľničnej spoločnosti jej hovorkyňa Eva Žgravčáková. Zaujímavosťou je, že na stavbe finišuje niekoľkomesačný archeologický výskum. Preskúmali celkovo sedem oblastí. Jedným z objavov boli napríklad nálezy keramiky pochádzajúce pravdepodobne z keltského sídliska.

Nové dopravné obmedzenie na D1

NDS upozorňuje vodičov na uzáveru vetvy D1 vrátane pripájacieho pruhu v smere z Bratislavy po Zlaté Piesky v km 14,400 – 13,750. Uzavretý bol výjazd z ulice Pri mlyne v bratislavskej mestskej časti Vajnory. Doprava tu je bez možnosti napojenia sa na D1.

Zároveň nastalo čiastočné obmedzenie aj na ulici Pri Mlyne. Doprava bolo zúžená v mieste, kde sa prechádza pod D1 do jedného pruhu a doprava tu je riadená kyvadlovo.

Zdroj/foto: NDS