Čo naň poviete? Volkswagen sa rozhodol priliať olej do ohňa popularity SUV a predstavil ďalší karosársky derivát postavený na podvozkovej platforme MQB A0. Na nej už stojí niekoľko malých koncernových áut a s trochou nadhľadu môžeme povedať, že sa pozeráme na prezlečenú Škodu Kamiq. Táto taktika sa však Volkswagenu už niekoľkokrát osvedčila, nie je preto dôvod meniť zabehnuté poriadky. VW Nivus je však konštrukčným dielom brazílskej vetvy koncernu VW.

Celkové rozmery VW Nivus sú 4266 x 1757 x 1493 mm, rázvor náprav má hodnotu 2566 mm. Kufor nového SUV kupé od VW má základný objem 415 l.

Európa, teš sa!

Vzhľadom na brazílsky pôvod auta je prekvapením, aké veľkolepé plány s ním koncern VW má. Podľa automobilky ho totiž v druhej polovici roka 2021 pošle aj na európsky kontinent. A v Európe sa má dokonca aj vyrábať. Konkrétne európske krajiny samozrejme nikto zatiaľ nešpecifikoval, či sa preto dostane aj priamo do krajín EÚ, známe nie je. Vzhľadom na prísnu emisnú legislatívu to však zostáva otázne. Hoci, jeden nikdy nevie, ako sa hovorí. VW Nivus totiž dostal pod kapotu zaujímavý benzínový trojvalec 1.0 TSI Flexifuel (schopný spaľovať aj etanol) s max. výkonom 94 kW (128 k). V duchu novej koncernovej metodiky označovania motorov ponesie názov 200 TSI.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov