Tesla začala dodávať svoje čerstvo vyrobené elektromobily s batériou nabitou maximálne na 50-percent. Potvrdzujú to mnohí zákazníci, ktorí si v poslednom období objednali Model 3 od americkej automobilky.

Kupujúci dostanú kompenzáciu: bezplatný kredit na ultrarýchle nabitie dojazdu (150 km). Tento jednorazový benefit je využiteľný v rámci nabíjačiek Supercharger.

„Vzhľadom na zmenu prístupu v (automobilovom, pozn. red.) sektore musí byť vaše vozidlo dodané s maximálne 50-percentnou úrovňou nabitia, čo znamená, že stav nabitia batérie Modelu 3 môže byť nižší oproti našim obvyklým štandardom," píše americká automobilka v e-maili, ktorý adresovala kupujúcim nových áut.

Zákazníkom sa to nepáči

Aj keď Tesla nešpecifikuje dôvody tohto rozhodnutia presnejšie, je verejne známe, že niektoré prepravné spoločnosti vyžadujú, aby elektrické vozidlá mali čo najmenej nabitú batériu. Zámerom je znížiť riziko požiaru elektroáut predovšetkým počas lodnej prepravy.

Oficiálne odporúčanie Orgainzácie spojených národov (OSN) uvádza, že lítium-iónové batérie by mali byť počas prepravy nabité najviac na 30 percent.

Pre Teslu však môže ísť o reputačný problém, keďže na sociálnych sieťach sa objavili prípady nespokojných zákazníkov. Nepáči sa im, že im bolo doručené nové vozidlo s batériou vybitej do takej miery, že im to spôsobilo stres z nedostatočného dojazdu a celkovú nespokojnosť. A to všetko hneď v prvý deň, kedy si chceli užiť svoje nové auto.

Zdroj: Carexpert.com.au