Pamätáte sa na Toyotu FJ Cruiser? Retro vyzerajúce SUV skončilo minulý rok a zatiaľ priameho nástupcu Japonci nepredstavili. To by sa však mohlo zmeniť. Šéf značky, Simon Humphries, prezradil, že v rodine Land Cruiserov existuje ešte určitý potenciál aj v dnešnej, na elektrifikáciu zameranej dobe v podobe menších modelov.

„Naši zákazníci nám veria, že udržíme v predaji Land Cruiser aj do budúcna. To by malo znamenať čokoľvek, od uhlíkovo neutrálnych možností, po cenovo dostupné vozidlá.“ Vcelku zaujímavý komentár tak naberá punc tajomnosti. Možnosti rozšírenia rodiny Land Cruiserov sú aj v podobe elektrických verzií alebo práve menších áut, po vzore FJ Cruisera.

Rodina sa rozrastá

Keď v roku 2021 Toyota predstavila koncept Compact Cruiser EV, asi málokto veril, že to bude predobraz sérioveho produktu. Dnes sa zdá, že automobilka jeden z mnohých elektrických konceptov môže posunúť ďalej, napríklad vďaka skrátenej verzii podvozka TNGA-F s rebrinovým rámom. Toyota jednoducho prekvapuje. Či už oživením pôvodného Land Cruiseru 70, alebo predstavením najnovšieho offroadu, ktorý bude niekde niesť označenie 250 a teraz aj možným menším modelom. Snáď sa dostane aj do výroby.

Zdroj: torquecafe