V októbri 2017 Toyota na autosalóne v Tokiu predstavila originálny koncept, ktorý spájal dve veľké automobilové lásky východu a západu - minivany a SUV-čka. Pokým Amerika a Európa milujú SUV, v Ázii je symbolom statusu luxusný minivan. Toyota ich spojila do jedného auta. Pridala mladistvý štýl hravého Minecraftu a praktické riešenie karosérie aj interiéru. Hranatý koncept nazvali TJ Cruiser, ktorý nadväzoval na iné originálne SUV Toyoty - FJ Cruiser.

TJ Cruiser na prvý pohľad pripomína skrinku na kolesách. Presne taký bol aj zámer tvorcov, na čo poukazuje názov auta. Písmeno T totiž znamená toolbox, čiže skrinka na náradie, a J je skratkou slova joy (radosť). Pri bližšom pohľade si však možno všimnúť dizajn v retro štýle, ale aj originálne riešenia. 

Auto postavili na platformu TNGA, rovnako ako nové modely Corolla a Toyota C-HR. Má dĺžku  4300 mm, šírku 1775 mm, výšku 1620 mm a rázvor osí  2750 mm. Je štvormiestne, čo však neznamená, že v kabíne je málo miesta. Do vozidla sa zmestia predmety dlhé až 3 metre, napríklad bicykle alebo surfovacie dosky. Keď sú predné a zadné sedadlá sklopené, vznikne plochá podlaha. Posuvné bočné dvere koncepčného modelu vytvárajú priestranný otvor, ktorý umožňuje jednoduché nakladanie a vykladanie veľkých predmetov, bezproblémové  nastupovanie a vystupovanie. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov