Slovenský Okruhový Pohár na Pannonia Ringu s kopou napätia

Typický pohľad na Pannonia Ring

Skupina STC (Small Touring Cars)

Skupina STC združuje autá s objemom do 1600 cm3, do 2000 cm3 s hmotnosťou do i nad 1000 kg a autá s objemom do 3000 cm3. V prvej kvalifikácii si pole position s časom 2:08,545 vybojoval Marián Polónyi na BMW 130i GTR. Bitka o prvé miesto sa strhla hneď po štarte, pretekári si na trati nič nedarovali a naháňali sa až do samého konca. Preteky i triedu do 3000 cm3 vyhral Marián Polónyi na BMW 130i GTR, druhý v triede do 3000 cm3 skončil Peter Hrivnák na BMW 3,0 a tretie miesto vybojoval Miklós Kazmér na BMW E30. V triede do 2000 cm3 nad 1000 kg bol najrýchlejší Martin Ryba na Renaulte Clio RS, tesne za ním na druhom mieste prešiel cieľom Michal Malíček na rovnakom aute a tretie miesto obsadil Tomáš Horák na Honde Civic Type-R. V triede do 2000 cm3 do 1000 kg štartoval len Robert Gugg na Lotuse Elise, ktorý tým pádom triedu vyhral. V triede do 1600 cm3 zvíťazil Zdeněk Sýkora na Honde CRX, druhé miesto vybojoval Ivan Lexa na Lotuse Elise a tretie Veronika Vanyová rovnako na Lotuse Elise.

Druhú kvalifikáciu skupiny STC vyhral opäť Marián Polónyi na BMW 130i GTR, tentokrát s časom 2:11,551. Marián Polónyi bol najrýchlejší aj v pretekoch, tým pádom vyhral i triedu do 3000 cm3, druhý v tejto triede skončil Peter Hrivnák na BMW 3,0 a tretie miesto vybojoval Miklós Kazmér na BMW E30. V triede do 2000 cm3 nad 1000 kg zvíťazil Martin Ryba na Renaulte Clio RS, druhé miesto získal Ervín Cséfalvay rovnako na Renaulte Clio RS a tretí prešiel cieľom Tomáš Horák na Honde Civic Type-R. V triede do 2000 cm3 do 1000 kg sme videli len jedného pretekára, bol ním Robert Gugg na Lotuse Elise, ktorý samozrejme vyhral. V triede do 1600 cm3 zvíťazil Zdeněk Sýkora na Honde CRX, druhé miesto vybojoval Ivan Lexa na Lotuse Elise a tretia skončila Veronika Vanyová tiež na Lotuse Elise.

Slovenský Okruhový Pohár na Pannonia Ringu s kopou napätia

Marián Polónyi vyhral obidva preteky skupiny STC

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Skupina CUP

Inter Cars MX-5 Cup je vždy plný strhujúcich súbojov, kde sa jazdci bijú o desatiny sekúnd. Prvú kvalifikáciu vyhral časom 2:24,013 Lukáš Koník. Lenže pretekári akosi pozabudli, kedy sa majú dostaviť na štart prvých pretekov. V čase, keď sa mali radiť na svoje miesta, tam nebol nikto! Všetci si dali na čas a prišli až po časovom limite určenom na zoradenie štartového poľa. Tým pádom jazdci štartovali v takom poradí, ako sa dostavili na štart. Preteky plné napínavých súbojov vyhral Lukáš Koník, druhé miesto obsadil Ján Žgravčák a tretí prešiel cieľom Rastislav Szalay.

Mazdy MX-5 Cup sú veľmi vyrovnané autá, to dokázal v druhej kvalifikácii Peter Nemsila, ktorý si vybojoval najlepšie postavenie na štarte časom 2:24,314 len 0,138 s pred Lukášom Koníkom. Zo štartu prvých pretekov sa všetci poučili a tentokrát už prišli načas. Preteky boli opäť veľmi napínavé, pretože o prvé miesto bili hneď štyria pretekári. Najlepšie to zvládol a druhé preteky vyhral Lukáš Koník, druhé miesto obsadil Samuel Moskál a tretí skončil Rastislav Szalay.

Slovenský Okruhový Pohár na Pannonia Ringu s kopou napätia

Lukáš Koník vyhral oba preteky Inter Cars MX-5 Cupu

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Skupina BTC (Big Touring Cars)

V skupine BTC štartujú autá s objemom do a nad 3500 cm3, otvorené autá a autá špecifikácie GT3. V prvej kvalifikácii si pole position vyjazdil časom 1:55,849 Rudolf Radič na Radicale. Prvé preteky dominantnou jazdou vyhral Rudolf Radič na Radicale, ktorý vyhral aj triedu otvorených áut. Druhý v tejto triede skončil Tomáš Kwolek a tretí medzi otvorenými autami skončil Andreas Hasler, obaja na Radicaloch. V triede nad 3500 cm3 vyhral Petr Dostál na BMW M3 E92 GTR, druhé miesto obsadil Radek Hort na Porsche 911 GT3 CUP a tretí prešiel cieľom Libor Milota rovnako na Porsche 911 GT3 CUP. Najrýchlejším medzi autami s objemom do 3500 cm3 bol Otto Svoboda na BMW M3 3,2, druhé miesto obsadil Petr Kochta na BMW M3 a tretie Ferenc Taschner na BMW M3. V triede GT3 štartoval iba Rudolf Machánek na Mercedese AMG GT3, ktorý svoju triedu vyhral.

Druhú kvalifikáciu skupiny BTC vyhral znova Rudolf Radič na Radicale, tentokrát s časom 1:56,668. Preteky však nedokončil, a tak sa víťazom stal Radek Hort na Porsche 911 GT3 CUP z triedy nad 3500 cm3. Druhé miesto tejto triede obsadil Petr Dostál na BMW M3 E92 GTR a tretie Libor Milota na Porsche 911 GT3 CUP. Triedu do 3500 cm3 vyhral Otto Svoboda na BMW  M3 3,2, druhý prešiel cieľom Ferenc Taschner na BMW M3 a tretí skončil Petr Kochta na BMW M3. Triedu otvorených áut vyhral Tomáš Kwolek, druhé miesto získal Andreas Hasler, obaja na Radicaloch a po tretie miesto si prišiel Ondřej Kočka na Caterhame. Triedu GT3 opäť vyhral Rudolf Machánek na Mercedese AMG GT3.

Slovenský Okruhový Pohár na Pannonia Ringu s kopou napätia

Rudolf Radič vyhral prvé preteky skupiny BTC

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Slovenský Okruhový Pohár priniesol vynikajúce preteky Dovozy.sk Day na maďarský veľmi technický okruh Pannonia Ring. Kompletné výsledky ako aj fotogalériu a videá nájdete na stránke www.okruhy.sk. Piate kolo Slovenského Okruhového Pohára čaká na pretekárov 21. septembra 2017 na Masarykovom Okruhu v Brne pod názvom Digmia Day.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov