Kedy príde na trh? Počítajú so začiatkom budúceho roka! 

Čo sa dizajnu týka, nechali to na klasický retro style. Jednoducho povedané, malá krabička. Nič okázalé sa vonku nekoná. Z prvých fotiek možno vidieť, že budú na predaj 2 verzie. Jedná úzka a druhá široká. Zmeny však asi pozostávajú len v plastových rozšíreniach a spätných zrkadlách. Tá "chudšia" verzia vyzerá trochu podvýživene. Ale inak dizajn nie je zlý. Pri tvorbe dizajnu okrem iného prihliadali aj na potreby a chute majiteľov aktuálnej generácie.

Pri navrhovaní malého terénneho vozidla jednoducho nechceli stratiť základnú myšlienku všetkých offoroadov, ktoré už desiatky rokov produkujú. Tou sú excelentné jazdné vlastnosti v teréne, robustnosť aj vďaka rámovej konštrukcii, ktoré nepotrebuje extrémne dobré jazdné vlastnosti na spevnenej komunikácii.

Podrobností zatiaľ veľa zverejnených nie je. Niečo však do sveta stihlo vyjsť. Pod kapotou budú údajne iba 2 motory. Prvým je 1,2-litrový štvorvalcový motor, druhým 1,0-litrový 3-valec, ale prepĺňaný turbom. Obe pohonné jednotky môžete nájsť v aktuálnom Swifte. Spárované budú so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou, poprípade s automatom. Uvidíme, ako bude Jimník pre európsky trh vyzerať. O príchode vás budeme priebežne informovať.