Samozrejme, kdekto by mohol namietať, že sa na Rolls-Royce jednoducho nesiaha, nech je estetické cítenie dizajnéra tuningovej firmy či jej technické oddelenie akokoľvek vyspelé. V takom prípade by ste sa však asi mali zmieriť s tým, že medzi nebom a zemou existujú veci, ktoré jednoducho nezmeníte, rovnako ako sme sa my museli zmierili s tým, že môžu existovať ľudia, ktorým sa páči to, čo robí Mansory.

Ale späť k novinke Novitecu, respektíve jej dcérskej spoločnosti SPOFEC, ktorá dostala meno podľa sošky lietajúcej Emily – hovorí sa jej tiež SPirit OF ECstasy.

SPOFEC Ghost

Nemecký úpravca tvrdí, že originálny dvakrát preplňovaný dvanásťvalcový motor s objemom 6,75 litra „má veľké rezervy“, a práve tie sa rozhodol využiť. Z pôvodných 571 koní pri 5000 ot./min. a 850 Nm dostal rôznymi úpravami 685 koní pri 5400 ot./min. a 958 Nm. Zmeny zahŕňajú preprogramovanú riadiacu jednotku V12, mierne zvýšený plniaci tlak turbodúchadiel a ak chcete, dostanete k tomu i nový nerezový výfukový systém s aktívne ovládanými klapkami v potrubí.

Mínus 0,3 s

Kým sériové auto je schopné akcelerovať z 0 na 100 km/h za 4,8 sekundy, upravený Rolls-Royce Ghost dokáže tento čas skrátiť o tri desatiny sekundy. Aj s ohľadom na pohotovostnú hmotnosť 2565 kg ostala maximálna rýchlosť elektronicky obmedzená na 250 kilometrov za hodinu. Konštruktéri však znížili podvozok o 40 mm a použili nové 22-palcové kované hliníkové disky vyrobené v spolupráci s firmou Vossen, ktoré sú obuté v pneumatikách s rozmerom 265/35 R22 vpredu a 295/30 R22 vzadu.

SPOFEC Ghost

Súčasťou voliteľného balíčka sú tiež pomerne nenápadné karbónové doplnky exteriéru. V prednej časti upravujú veľkosť i tvar nasávacích otvorov v nárazníku, ďalšie zväčšujú odvetrávacie otvory v predných blatníkoch a nájdete tu tiež prahové nástavce, prepracovanú spodnú časť zadného nárazníka a drobnú odtrhovú hranu na kufri.

Samostatnou kapitolou je potom interiér. Novitec vám umožní vybrať si nové odtiene koženého čalúnenia, kontrastné prešívanie i lemovanie, v tomto prípade však nemá význam zaoberať sa (s ohľadom na šírku ponuky) konkrétnym vyhotovením.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov

zdroj: Novitec