Zážihový (benzínový) motor v zime nie je na studený štart taký náročný. Okrem "žhavičov" tiež nepotrebuje prekonať takú vysokú kompresiu. Benzínový motor tak má omnoho ľahšie štartovanie, avšak prečo mu s tým ešte nepomôcť? Minimálne napríklad znížením obsahu vody v palive.

DYNAMAX Gasoline Winter Additive

Práve zimné aditívum DYNAMAX do benzínu ktoré komerčne predávajú pod anglickým označením Gasoline Winter Additive zamedzuje tvorbe mikrokryštálov ľadu. Slúži tak na prevenciu pred usadzovaním vody v palivovom systéme, čo je príznačné pre zimné obdobie a krátke trasy. Ďalej tiež znižuje koróziu celého systému a kyslosť vzniknutú oxidáciou. Práve voda je najväčším strašiakom benzínových motorov v zime.

Benzín u nás nezamrzne, voda áno

Samotný benzín totiž v našich podmienkach nezamŕza. To by museli teploty klesať pod -45 °C, čo je v našich podmienkach nereálne a vplyvom stále teplejšieho počasia už skoro úplne vylúčené. Problémom je tak spomínaná voda, ktorá sa v palive môže objaviť najprv natankovaním z nádrží alebo aj kondenzáciou, keď poklesom teploty samotné molekuly vody prechádzajú z plynného na kvapalné skupenstvo.

Zimné aditívum do benzínu od DYNAMAX chráni pred koróziou a zabraňuje tvorbe mikrokryštálov ľadu.

Pridávaním aditíva aj do benzínového motora tak prospievate jeho dlhšej životnosti a môžete zlepšiť jeho vlastnosti. Okrem aditív do benzínu pre zimné obdobie ponúka DYNAMAX aj aditíva do benzínu na čistenie vstrekovačov, na čistenie palivového systému alebo na zvýšenie oktánového čísla. O tých však niečo viac nabudúce.