Evolúcia v inom poňatí

Ľudia z Mitsubishi predstavujú prostredníctvom e-EVOLUTION najlepšie technológie značky. Odkazom na hrdý názov majú byť vysokovýkonné (elektro) motory a radosť z jazdy. Je ich spolu 3. Prednú nápravu poháňa samostatný elektromotor, ostatné určili k pohonu zadnej nápravy a riadeniu „aktívneho stáčania okolo zvislej osi“ AYC (Active Yaw Control). Jeho zbraňou je vektorovanie krútiaceho momentu. Práve tento systém má za úlohu spájať elektromobil s dynamickými jazdnými vlastnosťami.

Auto vás naučí jazdiť

Ďalšou high-tech zaujímavosťou je umelá inteligencia auta, ktorá má násobiť schopnosti vodiča. Ja len dúfam, že z neho nespraví „nevodiča“. Skúma reálne podmienky jazdy, teda zmenu stavu vozovky a dopravnú situáciu. V predstihu sleduje zámery vodiča a všetky činnosti navzájom „koordinuje“. Výsledkom má byť jednoduchšia a bezpečnejšia jazda. Teda klasická vízia budúcnosti, kedy vodič už vodičom nebude.

Mitsubishi vás bude aj vzdelávať! Súčasťou je osobný kouč. Ten zmapuje vaše vodičské schopnosti a po vyhodnotení vám poradí, na čom treba popracovať. Vypracuje dokonca školenie šité na mieru! Ak toto zlepší jazdca aj v realite, klobúk dole. Okrem toho nechýba konektivita, infotainment a systémy z ríše snov. Auto sleduje posádku, dokáže rozoznať jednotlivých členov posádky a poskytnúť im svoje „služby“ na mieru.

Futuristický crossover bez B stĺpika

Vzhľad som si nechal na záver. Vyzerá futuristicky, tak, ako ostatné vízie budúcnosti. Oddelené diódové svetlomety, maska bez otvorov v tvare písmena X. Bočné zadné dvere vychádzajú z koncepcie otvárania proti smeru jazdy. Už tradičným spoločným prvkov konceptov je chýbajúci stĺpik B.

Do Tokia privezú ďalší znovuzrodený pojem - Eclipse Cross. Tentokrát ide, ako inak, o SUV

Ďalšie zábery a reálnu podobu štúdie uvidíme o týždeň počas autosalóna v Tokiu. Spolu predstavia viacero modelov, medzi ktorými nebude chýbať aj Eclipse Cross.

Zdroj: Mitsubishi