Automobilka vraj už začala na Track Packu pracovať a podobne ako pri iných značkách bude vychádzať z cestnej verzie hypercaru. Pripravia však vylepšený aero balík s úplne novými dielmi. Hmotnosť bude o niečo nižšia ako pri štandardnom Valkyrie. Aston Martin vyvíja ultraľahké karbónové diely, ktoré by mohli byť súčasťou Track Packu, alebo voliteľné za príplatok.

Aston Martin Valkyrie Track Pack dostane nové aero diely

Aston Martin chystá Valkyrie Track Pack

O motor sa stará Cosworth. Atmosférický 6,5 l V12 v ich podaní dokáže vykúzliť až 1130 k. Povráva sa, že túto verziu motora rezervovali pre AMR Pro. Tam to však nebudú len čisto benzínové kone, ale pridajú sa k nim aj elektrické, ktoré poskytnú technológie od Rimacu. S veľkou pravdepodobnosťou bude výkon cestnej verzie Aston Martin Valkyrie približne 1000 k a Track Pack by mohol dostať 50 k navyše.

Aston Martin Valkyrie Track Pack dostane nové aero diely

Interiér Valkyrie

Tých pár šťastlivcov, ktorí sa dostanú k akejkoľvek verzii Valkyrie, či už to bude štandard, Track Pack alebo AMR Pro, budú mať v garáži niečo, o čom Aston Martin hovorí ako o najrýchlejšom produkčnom aute na ceste i na okruhu. Sľubujú, že Valkyrie AMR Pro sa na niektorých okruhoch vyrovná súčasnej Formule 1.

zdroj: carscoops.com

foto: Aston Martin