Auto je veľká vášeň, ale zďaleka nie je na prvom mieste.

Nejdem sa hrať na psychológa, nemám k tomu blízko. Keď mám čas, tak sa rád pozerám, ako sa ľudia správajú za volantom. K ostatným, k autu... Pozitívny vzťah človek vs. auto najlepšie vidno na rôznych oficiálnych či neoficiálnych zrazoch. Tam nájdete rôzne skupiny vlastníkov áut. Niektorí poznajú svoje auto do poslednej skrutky, iný pozná len papierové parametre... Ale táto vášeň nás spája. Ženy k týmto akciám odjakživa patria. Niektoré to baví, iné idú len preto, aby nesedeli doma, pre ďalšie to je spoločenská akcia... Ale zas existujú aj také, ktoré sú tam z nutnosti. V tom poslednom prípade, ak si nechcete pokaziť deň, tak vašu milú radšej neberte.  


Vo väčšine autičkárov táto vášeň vzplanula už v detskom veku. Byť autičkárom je životný štýl, spôsob zábavy, spôsob ako tráviť voľný čas. Väčšina z nás ťažko maká, a práve autami si náročnosť práce kompenzujeme. Na niektorých autách to je vidno, na niektorých vôbec... Tie, na ktorých vidno prachy, tak tie vedia prilákať charakteristický typ žien. Lenže autičkár priťahuje aj vyspelé ženy, ktoré túžia po normálnom a zodpovednom partnerovi. Že trepem? Čítajte ďalej. :)


Veľa autíčkarov tvrdí, že autá sú na prvom mieste. Áno, ale zvyčajne iba zdanlivo. Je tu rodina, povinnosti... Na druhej strane takmer všetci dávame a hľadáme voľnú chvíľu na utiahnutie sa k autu, kde robíme to, čo zo srdca zbožňujeme. Hoci len pár minút denne.

Doteraz to bol len taký suchý obkec, konečne som sa dostal k pointe. Zhodou náhod som narazil na rozhovor s poľskou psychologičkou Renatou Rosmusovou. Tá tvrdí, že ľudia s bohatými či veľkými vášňami sú pre opačné pohlavie atraktívnejší. Prečo? Lebo sa sami nenudia a teda nenudia ani ostatných v spoločnosti - teda aspoň tých s podobnou vášňou. Tento koníček je pre jedincov extrémne dôležitý a dokážu svojou vášňou ku koníčku priviesť aj ostatných. A teda aj ženy. A je jedno či to je autičkár alebo modelár, či chlapík v posilke... 

Uvedomelá žena dá radšej prednosť takému mužovi, ako chlapovi, ktorý je lenivý, je ľahostajný a hlavne je vyvalený na gauči čakajúc, že sa v ich spoločnom živote stane niečo zásadné samo od seba.

Lenže aj žena na to musí mať povahu. Musí byť tolerantná. Prečo? Niektorým ženám časom začne vadiť chlapov koníček. Chcú mať chlapa úplne pod kontrolou. Autičkár tak často uteká do garáže. Predstavuje pre neho jaskyňu, v ktorej sa môže ukryť pred umelo vytvorenými problémami. V tom prípade je najlepšie nájsť kompromis alebo sa rozísť, tvrdí psychologička.

Pár chlapov mi určite dá za pravdu, že ženy na nich tlačili s vetou „keď ma miluješ, tak sa prestaneš v aute vŕtať!“ alebo "buď ja, alebo auto!" Ženy, uvedomte si, toto nie je riešenie. Človek, ktorý má raz vášne, ak má jednu nechať, potrebuje inú. Niekedy si nájde väčšiu v niečom inom, ale len výnimočne sa stane, že nejaká zo ženských vášni chytí za srdce aj chlapa. Doktorka ďalej tvrdí, že človek, ktorý žiarli na niektorú z vášni partnera, zvyčajne nemá žiadnu vlastnú. Niečo na tom pravdy môže byť... Je potrebné si uvedomiť, že vášeň či koníček človeka uspokojuje, robí ho šťastnejším a menej konfliktným. A práve to môže byť kľúčom pre harmonický vzťah. 

Foto: Carthrottle