„Sme veľmi radi, že naši klienti využili možnosť vyskúšať si vozidlá Dacia Duster aj v iných, ako bežných podmienkach, preveriť ich aj na cestách, ktorých terénny charakter im dal zabrať a vlastne dokonale preveril ich fantastické terénne vlastnosti. Všetky vozidlá absolvovali celú trasu bez jediného problému, či už technického, alebo navigačného. Je to o to cennejšie, že tento už siedmy ročník opäť potvrdil, že vozidlá Dacia Duster právom patria k reálne najlepším terénnym vozidlám na trhu v pomere cena/vlastnosti/spoľahlivosť,“ konštatoval hlavný organizátor a majiteľ dílerstva ALD Mobil Ľubomír Dlugolinský.

Poznávacia trasa viedla zo Starej Ľubovne cez bývalý vojensko-výcvikový priestor Javorina (Levočské vrchy). Na vybranej trase si mohli účastníci prezrieť krásy slovenskej prírody, či zaujímavosti ako napr. kostolík vo vysťahovanej obci Ruskinovce. Väčšina účastníkov prišla na vozidle s pohonom 4x4, ale nespevnené a off-road cesty prešli aj tí s predným náhonom, čo značí, že trasa nepatrila k tým najextrémnejším. Akcia bola zameraná na užívanie Dusteru aj na zablatených cestičkách, nie na zdolávanie nezdolateľného.

Rodinná zábava

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

V cieľovej destinácii, ktorou sa stala strelnica Majer pod Lesom, bolo pre účastníkov pripravené občerstvenie s hudobnou kulisou. Na mieste organizátor pripravil pre hostí súťaž v streľbe, tí menší mali možnosť zajazdiť si na segwayoch. Súťaž o najkrajší Duster z Duster Tour 2018 vyhral Dobrovoľný hasičský zbor mesta Podolínec, ktorý si ako výhru odniesol poukaz na servis vozidla v hodnote 200 €. „Výborný pomer hodnoty a nákupnej ceny modelov Dacia je neprehliadnuteľný. Majitelia Dacia automobilov sú vďační a verní zákazníci, ktorí sami šíria dobré meno značky. Dacia si získava srdcia Slovákov. Najväčšie sympatie vidíme práve k mimoriadne obľúbenému SUV Dacia Duster. Majitelia oceňujú spoľahlivosť, overené technológie a v neposlednom rade originálny dizajn. Na Duster tour chodím opakovane a rád. Je úžasné sa osobne stretnúť s majiteľmi a fanúšikmi Dacia Duster, o to výnimočnejšie je to práve pri zdolávaní off-road trate v okolí Starej Ľubovne,“ hodnotí podujatie Richard Evanson, generálny riaditeľ Renault Slovensko.