Svojský štýl sa z exteriéru prenáša aj do interiéru, kde na posádku čakajú dve korýtkové sedadlá s vodoodolným čalúnením, vodič má v rukách zvláštny šesťuholníkový volant s povrchom schopným odolávať pravidelnému zmáčaniu vodou, ktorá k tomuto modelu akosi neodmysliteľne patrí. 

Platforma MEB a 204 elektrických koní

Podobne, ako celá rodina ID., aj BUGGY stojí na platforme MEB, ktorá nesie v tomto prípade batériu s kapacitou 62 kWh, poháňajúcu zadný elektromotor s výkonom 150 kW a krútiacim momentom 309 Nm. Vďaka tomu bugina akceleruje na stovku za celkom pozoruhodných 7,2 sekundy a po kvalitnom povrchu letí rýchlosťou 159 km/h. Na krátke jazdy po letných rezortoch bude mať určite aj dostatočne veľkú výdrž, veď sa odhaduje na úrovni 250 kilometrov. A je pravda, že bude aj verzia s druhým motorom, ktorý dodá bugine pohon všetkých kolies a celkový výkon 300 kW teda 408 koní, tak to už bude celkom slušná plážová atrakcia.

MEB pre všetkých

Ďalšia informácia, ktorá prichádza zo ženevských hál, hovorí, že Volkswagen je pripravený ponúknuť platformu MEB, na ktorej stojí aj ID BUDGGY, pre ďalších výrobcov, ktorí by sa chceli pustiť hoci aj do malosériovej výroby a takto podporiť rozšírenie elektromobility. Platforma s elektrickým pohonom ako taká sľubuje priaznivejšie emisie, bezpečnosť aj komfort, pričom táto forma mobility by sa tým mala stať oveľa dostupnejšia pre širší okruh záujemcov. Okrem týchto nepochybne šľachetných cieľov však Volkswagen bude určite potrebovať aj pomôcť s úvodnými investíciami na úrovni 44 miliárd eur do elektrifikácie, digitalizácie a rozvoja autonómnej mobilizácie. Prvé ovocie v podobe mnohých nových modelov už dozrieva na poliach značiek VW, Audi, Škoda a Seat, ktoré už ohlasujú nové elektrické modely.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

text a foto: VW