Prvá Mazda

Toto malé autíčko prišlo na trh v roku 1960 a bolo prvým osobným automobilom Mazdy. U ľudí malo úspech aj vďaka svojmu jemne futuristickému štýlu, dobrému ovládaniu a aj relatívne nízkej cene. Pod kapotou bol štvortaktný motor, ktorý bol v tej dobe v mikro a mini autách nevídaný. Okrem manuálnej prevodovky bola dokonca k dispozícii aj automatická. Keďže toto mini autíčko nevážilo veľa, bolo veľmi dobre ovládateľné, čím Mazda chcela poskytnúť vodičovi čo najlepší zážitok z jazdy.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Špeciálna edícia

K oslave 100. výročia Mazdy pripravila automobilka špeciálnu edíciu. V celom modelovom rade Mazda si budú môcť zákazníci vybrať model v dvojfarebnom bielo-vínovočervenom prevedení. Jedinečné budú aj kryty nábojov kolies s logom „100 Years 1920 - 2020“. S rovnakým logom budú aj podlahové koberčeky, opierky hlavy, kľúč a toto logo nájdeme aj na prednom nárazníku. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Modely tejto špeciálnej edície sa od minulého týždňa predávajú v Japonsku. V Európe si ich záujemcovia budú môcť objednávať od jesene 2020. Mazda však cenu v Európe za tieto špeciálne edície ešte neuviedla.  

Zdroj: tlačová správa