Mám rád každé zvláštne auto od hociktorého výrobcu. Nemám predsudky voči žiadnej značke a mám rešpekt voči každému zaujímavému modelu, či už pochádza od Škodovky, Saabu, Mazdy alebo Lamborghini. Preto by som mal rád v zbierke autá rôznych výrobcov, nielen jedného. To je však moja hudba budúcnosti...

Máte vlastnú zbierku skutočných áut? Ak ich je aspoň 10, už nepochybne stojíte za pozornosť. 

Josef Juza, kominár zo susedného Rakúska, je však presvedčený iba o jednej značke, prípadne o jednom konkrétnom vozidle. Ide o VW Golf, z ktorého vlastní bláznivých 114 kusov naprieč viacerými generáciami a limitovanými kúskami.

Podľa jeho slov, keď si po prvýkrát sadol do Golfu, mal pocit, že bol malý Volkswagen urobený preňho na mieru. Jeho prvým autom bol derivát Golfu, VW Caddy, ktorý mu slúžil ako pracovné auto. Jeden z najvzácnejších kúskov je jednoznačne predprodukčný Golf z roku 1974, ktorý má posúvateľné dvere.

Najväčšou kuriozitou je predprodukčný Golf s posuvnými dverami.

Juza plánuje otvoriť múzeum s podporou fanúšikov VW, aby mohli jeho zbierku obdivovať aj ďalší nadšenci. Ak to však nevyjde, radšej celú zbierku predá. Ale len všetky autá dokopy. Ako sám povedal, nedokázal by sa rozhodnúť, ktoré autá predať ako prvé. Je to skrátka fanúšik Golfu ako sa patrí. Hádam mu teda snaha o vytvorenie múzea vyjde a nebude musieť svoju zbierku predať.

Zdroj: motorauthority, carscoops

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov
Pozrite si oficiálnu stránku Golfsrudel