To nie je žiadna maličkosť a divákov často zabávajú práve "nezvládnuté" manévre - kontakty, či šmyky do štrkových výbehových zón. Trať je krátka, s dlhou štartovou rovinkou a následnou sériou dvoch "esíčiek". Zvuk vyladených motorov, nekonečný dym spálených pneumatík a akrobatická jazda najlepších pretekárov Európy nenechajú nikoho chladným. Napokon, rozhodcovia porovnávajú množstvo faktorov, ktoré vo vyraďovacích jazdách rozhodnú o víťazovi: presnosť jazdeckej línie, maximálna rýchlosť a uhol, dym pneumatík, celková šou a telemetria.

Drift Kings u nás zároveň odštartuje svoju 16. sezónu. Pretekať sa bude v triedach Pro, Pro2 a Queen Series, určenej pre dámy. Európska odnož tohto medzinárodného seriálu neskôr pokračuje do Maďarska, Nemecka, Grécka a na Cyprus.

Okruh SlovakiaRing okrem kráľov driftu čakajú neskôr ďalšie zaujímavé medzinárodné podujatia, ktorým kraľuje OMV MaxxMotion WTCR - FIA Svetový pohár cestovných automobilov, ktorý sa podelí o víkend 6.-7. júna s Majstrovstvami Európy ťahačov FIA ETCR.

Viac informácií nájdete na novom webe www.slovakiaring.sk