Rally sa na Slovakia Ring každoročne vracia v rámci tradičnej Auto Show, ktorá je už niekoľko rokov neoddeliteľnou súčasťou kalendára nášho jediného pretekárskeho okruhu. Ako však už názov samotného podujatia napovedá, ide najmä o šou a plnohodnotná súťaž v rámci Majstrovstiev Slovenska sa Orechovej Potôni vyhýbali. To sa však zmenilo v roku 2020. Na umelo vytvorených, ale zato náročných rely tratiach uvedeného okruhu, sa predstavilo tridsaťtri súťažiacich, pričom podujatie ukončilo vtedajšie MSR. V roku 2021 ich táto súťaž naopak odštartovala a v dvoch etapách si zmeralo sily zhruba 40 posádok z piatich európskych krajín. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Návrat na Slovakia Ring

Sezóna 2022 sa bude niesť v rovnakom duchu. OMV MaxxMotion Rally Slovakia Ring 2022 nielenže odštartuje tohtoročné Majstrovstvá Slovenska v rally, ale aj tohtoročný kalendár podujatí nášho okruhu. Súťažné posádky budú bojovať o body nielen v rámci MSR, ale aj v šampionáte Majstrovstiev Slovenska rally historických automobilov, Slovenskom Rally Pohári a svoje miesto si tu nájdu aj účastníci Regionálneho Rally Poháru. Ozdobou súťaže budú aj súťažiaci v kategórii Rally Legend. 

Podujatie sa uskutoční v dňoch 17. až 20. marca 2022 a skvelou správou je, že si ho užijú aj diváci na tribúnach (režim ich vstupu na podujatie bude závisieť na aktuálne platných nariadeniach vlády SR). Tým budú sprístupnené nielen tribúny A a B ale aj paddock. 

Zdroj, foto, video: Slovakia Ring