Matej Koník na MSR v Brucku tretí aj napriek strašnej nehode

Matej Koník pripravený jazdu v motokáre Rotax Micro Max

Maťko opäť patril medzi špičku svojej triedy a vyhral oficiálny voľný tréning. V silnej konkurencii 21 jazdcov zabojoval a v kvalifikácii obsadil 3. miesto, na víťaza pole position, Dániela Krausza stratil menej ako 0,2 s. To dávalo Maťkovi nádej v pretekoch zabojovať o najvyššie priečky.

Matej Koník na MSR v Brucku tretí aj napriek strašnej nehode

Maťko štartoval do druhých pretekov z prvého radu

Matej Koník sa teda pustil v plnej sile do prvých pretekov, po tuhom súboji s Adamom Hideg-Stizstaiom, ktorý trval celé preteky, nakoniec vybojoval cenné víťazstvo. Druhé preteky však neboli také priamočiare, Maťko musel bojovať s viacerými súpermi naraz. V hustej tlačenici ho ale malá chyba stála pódium a cieľom prešiel na 4. mieste.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Posledné tretie preteky začali pre Maťka sľubne a postupne sa tlačil dopredu. Keď už bol na druhom mieste, tak sa za Maťkovou skupinou jazdcov stala havária. Pretekári išli celé ďalšie kolo, no traťoví maršáli nechali odstavenú motokáru v jazdnej stope v esíčku, do ktorého pretekári nevidia. Líder pretekov sa odstavenej káre vyhol, no Matej Koník už nie. V plnej rýchlosti do nej narazil, bola to taká veľká rana, že Maťka vymrštilo do vzduchu a letiaca motokára trafila do hlavy jeho súpera Leona Zelenka. Chlapcom sa vďakabohu okrem malých úrazov nič nestalo, odniesla si to však technika. Motokáru mali čím skôr odstrániť z trate, takéto chyby sa nesmú stávať. Tentoraz to dobre dopadlo, no z podobných situácií môžu vzniknúť škaredé nehody a zranenia.

Matej Koník na MSR v Brucku tretí aj napriek strašnej nehode

Maťko aj napriek strašnej nehode vybojoval skvelé 3. miesto

Matej Koník na MSR v motokárach v Brucku bral prvé a štvrté miesto, po škaredej nehode posledné preteky nedokončil, no klasifikovali ho na 13. mieste. Po spočítaní bodov to aj tak stačilo na pódium a Maťko si tak z Rakúska odniesol 3. miesto v triede Rotax Micro Max. Maťka v motokárach podporujú Feber Racing, Dovozy.sk, Kartingshop, Steeldesign a Topspeed.sk. Ako sa mu darí môžete sledovať na Maťkovej facebookovej stránke Matej Koník.