Ďalším dôležitým krokom vo vývoji bolo v roku 2012 zaradenie šprintérskych závodov do oficiálneho kalendára Majstrovstiev Slovenskej republiky a tým i zosúladenie športových a technických predpisov s pravidlami SAMŠ. V posledných rokoch sa intenzívne začalo spolupracovať i s promotérmi susedných krajín a tak sú už v 12. ročníku samozrejmosťou spoločné slovensko-maďarské a slovensko-české majstrovské závody.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Druhé kolo na Slovakia Ringu

Šprintérska sezóna 2016 odštartuje na letisku v Trenčíne práve jedným zo spojených pretekov. 30. apríla si na kvalitnom trenčianskom betóne zmerajú sily v rámci Power festu s prívlastkom "Drag Wars SK vs. CZ" naši pretekári s českými, no do boja o trofeje a cenné body šampionátu sa tradične zapojí aj početná skupina extrémnych vozidiel z Poľska. Druhým závodom bude 29. mája Power fest na Slovakia Ringu, ktorý sa bude niesť po tretíkrát v poradí v duchu spojeného eventu, kde si každý milovník rýchlych a jedinečných áut nájde niečo pre seba. "Drag, Drift & Tuning majáles" okorenený o zraz Subaru ponúkne celodenný rev motorov, dym spálených pneumatík a ušľachtilú kombináciu ženskej krásy a vyleštených automobilových skvostov. Mimochodom cieľová rovinka nášho okruhu bude prvým dejiskom premiérového ročníka pohára CEZ - Zóny Strednej Európy, ktorý bol prvýkrát v histórii vypísaný pre šprinty.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Z Orechovej Potône sa drag-kolotoč presunie do Piešťan na dvojdňové podujatie CARAT Tuning party, v rámci ktorého sa počas soboty 11. júna absolvuje 3. kolo MSR. Štvrtým dočasným domovom "drag banditov" budú tradične Boľkovce pri Lučenci, ktoré 2. júla privítajú okrem aktérov domáceho diania aj maďarských pretekárov, keďže sa novohradský Power fest zaráta aj do bodovania našich južných susedov. August patrí dlhé roky severovýchodu republiky - extrémna koncentrácia konských síl sa preto presunie 13. 8. na letisko vo Svidníku. Posledným kolom bude pre Slovákov nové dejisko na okruhu Hungaroring, kde sa 11. septembra odjazdí paralelne maďarský aj slovenský závod.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Čo sa týka pravidiel a kategorizácie, došlo k niekoľkým menším úpravám a po novom sa zavedie aj zaujímavosť v podobe oceňovania najrýchlejšej dámy na dvoch kolesách na každých pretekoch a následne na jeseň určenie majsterky na jednej stope. Po novom sa bude sledovať národný časový rekord automobilov na štvrť míli aj zvlášť pre triedu Street a tešiť sa určite je na čo, 2-3 vozidlá spôsobilé do premávky totiž ašpirujú prvýkrát prekonať magickú 10-sekundovú hranicu...

Viac info na stránke www.zrychlenie.sk

PowerFest zrychlenie zacne sezonu 2016 na letisku v Trencine