Alfa Romeo Giulia už má jednu väčšiu modernizáciu za sebou, spolu s ňou prepracovaním prešlo aj SUV Stelvio. Taliani trochu upravili infotainment, urobili pár ďalších nepatrných zmien, ale základ v zásade ostal rovnaký. Aktuálne podľa špionážnych fotografií by sme mali byť svedkami okrem iného i úpravy prednej časti v oblasti svetiel.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Dostane diódové svetlá?

Najzaujímavejšou inováciou by mohla byť technika svetiel. Práve v tejto oblasti bola Alfa dlho kritizovaná, že v dobe LED a technológie matrix stále ponúka len bi-xenóny. Myslíme si, že práve toto bude tá inovácia, ktorú Alfa zatiaľ maskuje.

Na druhú stranu, toto by mala byť posledná Giulia so spaľovacími motormi. Už dávnejšie totiž Taliani potvrdili, že druhá generácia, respektíve nepriamy následník bude čisto elektrický. Kedy presne bude predstavený, to je zatiaľ vo hviezdach, ale po modeli Tonale dorazí Brennero, potom veľké SUV nad Stelviom a následne spomínaný elektrický sedan. A pretože Alfa chce od roku 2027 ponúkať už len batériové autá, aktuálna generácia bude musieť skončiť pred týmto termínom. Čo nakoniec značka vymyslí a čím nás prekvapí v prípade faceliftu Giulie, to sa určite dozvieme pravdepodobne už koncom tohto roka.

Zdroj: motor1.com