Exkluzívne exteriérové lakovanie je nielen drahé pri kúpe, ale tiež aj pri následnej oprave po oškretí alebo nehode. Novinka v podobe vyleptania nápisu od Audi ponúkne dávku exkluzivity a tiež bude jednoducho nahraditeľná.

Ako výstavný exponát si automobilka nemohla vybrať lepší model, ako R8. Do bočných panelov karosérie vyleptali nápis „Audi Sport“. Podľa zástupcov z Audi pôjde o vysoký stupeň individualizácie s maximálnou efektivitou a flexibilitou.

Požadovaný nápis môže byť aplikovaný na automobil aj po dodaní k zákazníkovi, teda je ľahko integrovaný do sériovej výroby.

Táto novinka bude v ponuke zatiaľ výhradne pre modely R8 kupé a R8 Spyder v programe Audi Exclusive. Špeciálny prášok pri nanášaní vyryje do laku niekoľko tisícin milimetra hlbokú ryhu tak, že sa spoločné znaky stanú viditeľnými.

Požadovaný nápis môže byť aplikovaný na automobil aj po dodaní k zákazníkovi, teda je ľahko integrovaný do sériovej výroby. Exteriérová farba nie je jedinou ochrannou časťou karosérie. Základom je ochranný povlak proti korózii.

Po Audi R8 majú nasledovať ďalšie modely.

Po ňom nasledujú plniče, základový náter a ochranný priehľadný lak. Naň je najprv umiestnená šablóna s pripraveným nápisom. Trysky následne vyryjú špeciálnym práškom ryhu. Tá však nie je hlbšia ako niekoľko tisícin milimetra.

To vytvorí matný a homogénny efekt. Otázkou zostáva, čo sa stane s nápisom po opätovnom prebrúsení laku. Túto technológiu však očakávame na automobiloch, ktoré nepôjdu každoročne na prebrúsenie laku. Nápis by tak mal vydržať po celú životnosť vozidla.

Výhodou je tiež vyššia odolnosť voči poveternostným vplyvom na rozdiel od konvenčných nálepiek. Zákazníci si zatiaľ môžu vyleptať nápis len do bočného panelu na modeli R8, v budúcnosti sa však očakáva rozšírenie ponuky aj na ďalšie vozidlá.