Aby to bolo ešte trochu zamotanejšie, Audi predstavilo nielen paket Competition Edition ale tiež jeho druhý variant Competition Edition Plus. Ide o výbavy určené pre európske modely, pričom hlavným poznávacím znamením týchto áut je lesklou čiernou lakovaná maska, otvory v prednom nárazníku, difúzor a tmavé chrómované výfukové koncovky (v prípade S4/S5 a A4/A5 s paketom S line).

Podobne sú čiernou nastriekané tiež logá, kryty vonkajších spätných zrkadiel (len pre prevedenie Plus), lišty okien, prostredné stĺpiky (samozrejme s výnimkou kabrioletu), pričom to isté platí aj pre modely vybavené zadným spojlerom, ak si teda odmyslíme Avant, ktorý má namiesto toho čierne pozdĺžne nosníky strešného nosiča.

Lesklé chrómované doplnky z týchto áut prakticky zmizli, výnimkou je len A5 Cabriolet. Na fotografiách to kvôli svetlu nie je skoro vidieť, ale na aute ostal chrómovaný rám predného okna a rovnakú povrchovú úpravu majú tiež lišty na dverách a okolo krytu plátennej strechy.

Aby ten výber nebol taký jednoduchý, tak v prípade Competition Edition Plus máte možnosť vybrať si so zľavou diódové projektory štyroch kruhov integrované do dverí, ambientné osvetlenie, červené brzdové strmene (len pre modely s výkonom nad 150 kW/204 koní) a čierne logá nalepené pred zadným blatníkmi.

Zadné zatmavené svetlá boli doteraz dostupné len pre modely RS, ale teraz ich môžete objednať aj pre Audi A4/S4 v kombinácii s Matrix LED a pre A5/S5 tiež s maticovými diódovými svetlami, ale navyše v spojení s laserovými svetlami diaľkového režimu.

Kedy presne sa výbavové pakety Competition Edition a Competition Edition Plus objavia na Slovensku, zatiaľ presne nevieme, ale v Nemecku budú dostupné už od januára 2023. Tamojší díleri si budú za základné balíčky pre A4 a S4 účtovať 950 eur a 1450 eur pre A5 a S5. Plus bude stáť 2450 eur, ak si ho objednáte pre A4/S4 a 3150 eur v prípade modelov A5/S5.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 18 obrázkov

zdroj: Audi