Kúpa auta cez internet je bežná vec... teda pokiaľ sa tým myslí to, že si nájdete na webe inzerát či ponuku predajcu, na ktorú zareagujete a následne všetko doriešite telefonicky a osobnou návštevou. Amazon sa najnovšie rozhodol "rozvíriť vody na trhu" a oznámil spolu s automobilkou Hyundai nové partnerstvo. Vo svojom internetovom obchode bude ponúkať aj autá kórejskej značky.

Spoločnosti oznámili, že budú takto spolupracovať od druhej polovice roku 2024. Amazon bol pritom dôteraz známy najmä ponukou autodoplnkov, pokiaľ ide o produkty pre motoristov.

Predaj automobilov Hyundai bude spočiatku prebiehať výhradne v rámci americkej verzie internetového obchodu Amazonu. Po zrealizovaní online nákupu auta budú mať zákazníci možnosť vybrať si miestneho predajcu pre jeho vyzdvihnutie alebo si rovno nechajú vozidlo doručiť na zvolenú adresu.

Hlasový asistent Alexa v autách

Amazon v rámci partnerstva s automobilkou Hyundai nainštaluje hlasového asistenta do automobilov od roku 2025. Hlasovými príkazmi tak budete môcť napríklad zmeniť nastavenia prehrávača hudby, prípadne budete vedieť nadiaľku ovládať systém smart domácnosti umiestnený u vás doma.

Netreba však zabúdať, že kúpa auta zvyčajne zahŕňa testovaciu jazdu a príležitosť pozrieť si model auta naživo. Zostáva však nejasné, či je takáto možnosť v pláne aj pri kúpe cez e-shop Amazonu.

Nemenej zaujimavá je informácia, že už v priebehu roku 2024 dostanú možnosť predávať svoje autá cez Amazon aj ďalšie automobilky. Je takisto možné, že nová služba bude čoskoro dostupná aj v iných krajinách. Presné načasovanie prípadnej globálnej expanzie však zatiaľ nie je známe. Už teraz sa však dá - aj na základe celkových skúseností z minulosti - očakávať, že Slovensko by zrejme nebolo prioritne prvou európskou krajinou, kde by Amazon takúto novinku priniesol.

Zdroj: vol.at